Postet nga: Mashtrimi akademik

Mashtrimi akademik

Le të fillojmë me një skenim të të metave kryesore që e kanë përcjellë ndër vite Universitetin të Prishtinës.

Prezantohen Hulumtimet që Flasin për Praktikat që Rrënojnë Integritetin e UP-së

Koalicioni i OJQ-ve, i krijuar nga brengosja rreth standardeve akademike dhe etike në Universitetin e Prishtinës, publikoi sot gjashtë raporte që kanë të bëjnë me çështje si politizimi ...

Shkencëtari i Ri Akuzon UP-në për Diskriminim Akademik

Senati i Universitetit të Prishtinës duket se nuk ka marrë parasysh punën shkencore të kandidatit Dr. Mentor Sopjani nga Fakulteti i Mjekësisë, për avancimin e tij ...

Ekonomiku, Fole Publikimesh në Revista Mashtruese

Publikimi në revista të rrejshme shkencore paraqitet si trashëgimi në lidershipin e Fakultetit Ekonomik të Universitetit të Prishtinës. Përveç dekanit aktual Profesor Asistent But Dedaj i cili ...

Rektorati Amniston Mashtrimin Akademik në UP

Rastet e vërtetuara apo të dyshuara për mashtrim akademik në Universitetin e Prishtinës ka gjasa të mos jenë objekt i hetimeve dhe penalizimeve nga strukturat e kë...

Dyshime të Reja për Falsifikim Dokumentesh në Avancimet e UP

Dr. Selim Bezeraj, shef i departamentit të historisë në Fakultetin Filozofik të Universitetit të Prishtinës, është vënë në qendër të një skandali të ri, pas dyshimeve të ...

Senati i UP Avancon të Dyshuarin për Plagjiaturë

Një anëtar i stafit akademik të Universiteti të Prishtinës (UP), dr. Selim Bezeraj, u avancua të mërkurën si Profesor Asistent, nga senati i këtij universiteti, ...