Postet nga: ligji

Opera e Kosovës, institucioni fantazmë që ekziston vetëm në ligj

Kosova është i vetmi vend rajon, ndoshta edhe më gjerë, që ka ligj për operën, por nuk ka një të tillë.

Gati ligji për përdorimin e Bitcoin-it

Qeveria e Shqipërisë ka nisur procedurat për ligjërimin e përdorimit të monedhave virtuale.

OEK: Projektligji për TVSH-në lajm i mirë për bizneset

Oda Ekonomike e Kosovës pas miratimit të Projektligjit për Tatimin në të Ardhurat e Korporatave dhe Projektligjit për Tatimin në të Ardhurat Personale, ka njoftuar se mirë...

Prej sot bashkë me pronësinë e automjetit bartet edhe regjistrimi i mbetur

Në Komisionin për Zhvillim Ekonomik sot është votuar plotësim ndryshimi i Ligjit për Automjete. Ky ligj mundëson që bashkë me bartjen e pronësisë së automjetit ...

Projektligji për Mbrojtjen e Ajrit nga Ndotja i dërgohet Kuvendit

Komisioni për Bujqësi, Pylltari, Zhvillim Rural, Mjedis e Planifikim Hapësinor, në mbledhjen e sotme e ka votuar në parim Projektligjin për Mbrojtjen e Ajrit nga Ndotja ...

Një vendim qeverie “zhyt” në pasiguri të apasionuarit pas sporteve nënujore

Mungesa e zonave të rezervuara për zhytje pengon turizmin dhe pasionin e zhytësve në Durrës dhe qytete të tjera bregdetare. Një hartë e miratuar si pjesë e ...

Deputetja Pacolli dhe ministri Tahiri akuzojnë njëri tjetrin për ‘manipulim të qytetarëve’

Deputetja e Lëvizjes Vetëvendosje, Fitore Pacolli Dalipi, tha se Ministri Abelard Tahiri ka manipuluar me publikun në deklaratën që “prokurori mund të filloj hetimin dhe verifikimin e ...

Thaçi: Nisma e Deputetëve Për Specialen Nuk Është Shfuqizim, Por Alternativë

“Nisma e deputetëve për Gjykatën Speciale nuk është një kërkesë për të sfiduar gjykatën, por është alternativë, sikurse që kanë edhe vendet e tjera ...