Postet nga: ligji

A do t’i mbrojë ligji i ri fëmijët nga keqtrajtimet dhe punët e rënda?

Fatima, është një vajzë 14-vjeçare nga Fushë Kosova e cila çdo ditë nga ora 6 e mëngjesit vjen në Prishtinë ku për 10 orë rresht përpiqet të bë...

Hyseni: Teatrot e rretheve, njësi buxhetore të komunave përkatëse   

Me futjen e Teatrove Publike të Qyteteve të Kosovës si njësi buxhetore në komunat përkatëse dhe miratimi i Ligjit të ri që pritet të votohen gjatë ...

Sinan Kajtazi zgjidhet drejtori i ri i Baletit Kombëtar të Kosovës

Balerini Sinan Kajtazi është emëruar drejtor i Baletit Kombëtar të Kosovës, për një mandat 3 vjeçare.

Qeveria miratoi projekt-ligjin për ndalimin e lojërave të fatit

Kabineti qeveritar ka miratuar projektligjin për ndalimin e Lojërave të Fatit.

Projektligji për mësimdhënësit e viteve 1990 merr ‘bekimin’ e Komisionit për Integrime

Projektligji për statusin e punëtorëve të arsimit shqip të viteve 1990-1999 është dërguar në Kuvend nga Komisioni Parlamentar për Integrime Europiane, duke konstatuar se nuk ...

Ligji për sijalizuesit, shtyhet shqyqrtimi pasi deputetët kërkuan kohë për ta lexuar

Projektligji për mbrojtjen e sinjalizuesve dhe ai për kompetencat e zgjeruara dhe konfiskimin e pasurisë janë shtyer për ditën e nesërme (e mërkurë 14.09.2018) pë...

Qeveria miratoi ligjin për financimin e partive politike

Kabineti i Qeverisë Haradinaj e ka miratuar ndryshim plotësimin e Ligjit për financim të subjekteve politike me 2 vota abstenim.

Fëmijët të rrezikuar nga përmbajtjet pornografike në internet

Komisioni për të Drejtat e Njeriut, Barazi Gjinore, për Persona të Pagjetur dhe Peticione ka mbajtur  dëgjim publik lidhur me Projektligjin për Mbrojtjen e Fëmijë...