Postet nga: ligji për barazi gjinore

UP siguron përfaqësim gjinor, emërohen 3 prorektore

Përfaqësimi gjinor në menaxhmentin e Universitetit të Prishtinës “Hasan Prishtina” këtë vit është më mirë se vitin paraprak.

Institucionet e reja, indikator i rritjes së besimit ndaj grave

Për herë të parë në historinë e pasluftës në Kosovë 5 ministri udhëhiqen nga gratë.

Hulumtimi i BRIN-it tregon se më pak se 20 për qind e drejtorive komunale në Kosovë udhëhiqen nga gratë

Sipas Ligjit për barazi gjinore përfaqësimi i barabartë gjinor në të gjitha organet legjislative, ekzekutive dhe gjyqësore dhe institucionet e tjera publike arrihet kur sigurohet pë...

MAPL i Kërkon Komunës Së Deçanit Respektimin e Ligjit për Barazi Gjinore

Ministria e Administrimit dhe Pushtetit Lokal i ka kërkuar Komunës së Deçanit që të ndërmarrë veprime konkrete që Komiteti për Politikë dhe Financa të jetë ...

Mbahet Konferenca për Zbatimin e Ligjit për Barazi Gjinore

Qendra Kosovare për Studime Gjinore, sot organizon konferencën “Përmirësimi i Llogaridhënies Institucionale për Zbatimin e Ligjit për Barazi Gjinore në Vendimmarrje”.

Gërxhaliu-Krasniqi: Barazia Gjinore Është Kategori Kushtetuese

Gjyqtarja e Gjykatës Kushtetuese, Selvete Gërxhaliu-Krasniqi ka thënë se barazia gjinore është kategori kushtetuese dhe obligim i të gjitha institucioneve të Republikës së Kosovës.

Barazia që nuk Zbatohet-Pak Gra në Pozita Drejtuese

Në seancën e organizuar nga grupi i grave deputete të Kuvendit të Kosovës në bashkëpunim me UNDP-në, të pranishme ishin më shumë se 100 asambliste, kryetarja e Preshevë...