Postet nga: KDI

Politikanët të Mbyllur për Kontakt Direkt me Qytetarët

Instituti Demokratik i Kosovës (KDI) organizoi sot debat të studentëve me deputetët Blerta Deliu, Arben Gashi e Glauk Konjufca dhe kryetarin e Prishtinës Shpend Ahmeti.

KDI Zgjedh Gjakovën dhe Rahovecin si Komunat më Transparente në 2016

Kjo organizatë, në një konferencë për media, ka prezantuar të gjeturat nga mekanizimi për matjen e transparencës për 11 komuna të Kosovës.

Kosova, Vendi më i Korruptuar në Rajon

Kosova është renditur e fundit në raportin e “Transparency International” për Perceptimin e Korrupsionit për vitin 2016.

Qytetarët Duan Çështje Tjera në Dialogun e Brukselit

Në sondazhin e organizuar nga Instituti Demokratik i Kosovës qytetarët kanë kërkuar që çështja e të pagjeturve, dëmet e luftës dhe njohja e Kosovës ...

Fjalët për Murin

Në një tryezë të organizuar nga Instituti Demokratik i Kosovës të premten u fol për kahun që mund të marrë dialogu pas ndërtimit të murit në Mitrovicë.

Perceptim i Lartë për Korrupsion dhe i Ulët për Ryshfet

“Barometri Global i Korrupsionit” i hartuar nga “Transparency International” dhe i prezantuar nga Instituti Demokratik i Kosovës (KDI) vë në dukje se zyrtarët qeveritarë e deputetët me 46 ...

KDI-ja Rekomandon Krijimin e një Ministrie të Re

Instituti Demokratik i Kosovës ka prezantuar sot Raportin e Monitorimit të Punës së Kuvendit të Kosovës për sezonin pranveror 2016.

Udhëzues për Monitorimin e Prokurimit Publik

Instituti Demokratik i Kosovës (KDI) ka bërë publik udhëzuesin për parandalimin e korrupsionit në prokurim publik, i cili ofron njohuritë themelore, analitike dhe praktike për ...