Postet nga: Florent Spahija

Spahija: Politika ushtron ndikim mbi gjyqësorin dhe prokurorinë

Kosova vazhdon të jetë njëri prej vendeve më të korruptuara në Evropë. Në anën tjetër, në vend aktualisht janë vetëm 22 persona duke vuajtur dënimin pë...

DNV: Vjedhjet e votave mes kandidatëve na sollën deputetë pa merita

Demokracia në Veprim, koalicion organizatash të angazhuar në monitorimin e zgjedhjeve bënë thirrje për fokus në manipulimin e votave që mund të bëhet në dëm të ...

Jeta në Kosovë diskuton vjedhjen e votave brenda sojit

Vjedhjet dhe manipulimet me vota brenda kandidatëve të subjektit të njëjtë politikë është temë diskutimi sot në “Jeta në Kosovë”.

Ndjekje penale për zyrtarët që nuk e deklarojnë pasurinë

Rreth katër mijë e 700  zyrtarë të lartë që punojnë në institucionet e Kosovës, janë të obliguar që çdo vit të deklarojnë pasurinë e tyre në Agjencinë Kundër ...

KDI prezanton pesë standardet për rritjen e transparencës dhe e llogaridhënies nga partitë Politike

Instituti Demokrati i Kosovës (KDI),ka mbajtur një  takim diskutues në lidhje  me financimin e subjekteve politike dhe transparencën në fushatë.

Punëtorët e pakualifikuar, rrezikojnë humbjen e jetës në punë

Instituti Demokratik i Kosovës ka paraqitur rekomandimet, lidhur me të drejtat e punëtorëve në sektorin privat dhe rreziqet me të cilat përballen në vendin e punë...

15 Rekomandime nga KDI për Luftimin e Korrupsionit në Kosovë

Instituti Demokratik i Kosovës (KDI) ka prezantuar 15 rekomandime për institucionet e Kosovës për hapat që duhet të ndërmerren në luftën kundër korrupsionit.