Postet nga: gjykata nderkombetare penale

Kryeprokurori i Gjykatës Ndërkombëtare Penale kërkon fletarrestime për kryeministrin izraelit dhe liderin e Hamasit

Kryeprokurori i Gjykatës Ndërkombëtare Penale ka kërkuar fletarrestime për kryeministrin e Izraelit Benjamin Netanyahu dhe liderin e Hamasit në Gaza për krime lufte, raporton ...

Ligjvënësit amerikanë mbështesin krijimin e një Tribunali për krimet e Rusisë në Ukrainë

Ligjvënësit në SHBA kanë shprehur mbështetje për krijimin e një tribunali ndërkombëtar të ndarë nga Gjykata Ndërkombëtare Penale (ICC) për të ...

Rusia e vendos prokurorin e GJNP-së në listën e personave të kërkuar

Autoritetet ruse e kanë vendosur prokurorin e Gjykatës Ndërkombëtare Penale, Karim Khan, në listën e personave “në kërkim”, pasi gjykata me bazë në Hagë, ka ...

Millosheviq më në fund u paraqit në gjyq në Hagë – as Vladimir Putin nuk është mbi ligjin

Një aktakuzë nuk çon domosdoshmërisht në një gjyq të hershëm, mirëpo udhëheqësit rus i duhet ende kohë që t’i vauj netët me pagjumë...

Kush është një kriminel lufte dhe kush vendosë se dikush është një i tillë?

Presidenti amerikan Joe Biden të mërkurën e quajti Vladimir Putinin e Rusisë një "kriminel lufte" për sulmin ushtarak në Ukrainë, ku, mes tjerash, edhe spitalet dhe repartet ...

Gjykata Ndërkombëtare Penale do të hetojë Rusinë për krime të dyshuara të luftës

Gjykata Ndërkombëtare Penale do të nisë hetimet nën dyshimet për krime lufte të kryera nga Rusia në Ukrainë.

Izraeli refuzon bashkëpunimin me Gjykatën Ndërkombëtare Penale

Izraeli njoftoi se ka vendosur zyrtarisht të mos bashkëpunojë me Gjykatën Ndërkombëtare Penale (GJNP) në lidhje me një hetim për krime të luftës në ...