Postet nga: gjykata ndërkombëtare e drejtësisë

Ashpërsohet retorika mes Shkupit dhe Athinës për Marrëveshjen e Prespës

Nuk ka hapësirë për lëshime. Greqia do të monitorojë me vëmendje situatën nga afër në Maqedoninë e Veriut. Kërkojmë nga Qeveria dhe presidenti ...

Seancë e re e Këshillit të Sigurimit të OKB-së për Bosnjën më 15 maj

Këshilli i Sigurimit i Kombeve të Bashkuara e ka caktuar një debat për Bosnjë e Hercegovinën për 15 maj.

Gjermania mbrohet para GJND për “gjenocidin” në Gaza

Gjermania të martën fajësoi Nikaraguan për një pikëpamje "të njëanshme" të luftës midis Izraelit dhe Hamasit.

GJND-ja e urdhëron Izraelin të ndërmarrë masa për parandalimin e urisë në Gazë

Gjykata Ndërkombëtare e Drejtësisë (GJND) e ka urdhëruar Izraelin të enjten të ndërmarrë masa, përfshirë hapjen e më shumë pikëkalimeve tokësore, pë...

Gjykata e OKB-së refuzon kërkesën e Iranit për asetet e ngrira nga SHBA-ja

Gjykata kryesore e Kombeve të Bashkuara ka refuzuar kërkesën e Iranit për të zhbllokuar afër 2 miliardë asete të bankës qendrore iraniane që janë ngrirë nga ...

Millosheviq më në fund u paraqit në gjyq në Hagë – as Vladimir Putin nuk është mbi ligjin

Një aktakuzë nuk çon domosdoshmërisht në një gjyq të hershëm, mirëpo udhëheqësit rus i duhet ende kohë që t’i vauj netët me pagjumë...

Gjermania e dërgon Italinë në gjykatën e OKB-së për kompensimet e krimeve naziste

Gjermania ka iniciuar një rast kundër Italisë në gjykatën më të lartë të Kombeve të Bashkuara, pasi Roma vazhdon të lejojë viktimat e krimeve naziste të kërkojnë ...

Mbretëria e Bashkuar sugjeron që Putin të gjykohet për krime lufte

Qeveria e Mbretërisë së Bashkuar tha të martën se presidenti rus Vladimir Putin mund të përballet me ndjekje penale për krime lufte.