Postet nga: Gjenocidi

'Serbia i ka marrë këta njerëz, i ka humbur pa gjurmë'

Selami Hoti nga fshati Krushë e Madhe e Rahovecit thotë se nuk është befasuar kur ka dëgjuar ministrin e Jashtëm të Serbisë, Ivica Daçiq, derisa kërcë...

Në Srebrenicë nuk janë masakruar  8,372 njerëz, por më së paku 25,116 njerëz

Përshkrim i masakrës në Srebrenicë nga një dimension ndryshe

Pse s’duhet ta harrojmë Srebrenicën

Mohimi i gjenocidit të Srebrenicës duhet të marrë fund, autorët e pa gjykuar dhe të gjykohen dhe nxënësit e shkollave duhet të mësojnë për ...

Botohet libri që përkujton gjenocidin në Kosovë

Nën kujdesin e Qendrës “Gjenocidi në Kosovë-Plagë e Hapur”, me seli në Gjenevë të Zvicrës, sapo ka dalë nga shtypi libri me poezi “Dritë mbi plagë”, ...

Turqi: Ambasadori i SHBA-së ftohet në bisedë rreth rezolutës për gjenodicin ndaj armenëve

Ministria e Jashtme e Turqisë tha të premten se e ka ftuar në bisedë ambasadorin e SHBA-së në Ankara, David M. Satterfield, lidhur me një rezolutë të miratuar nga ligjvë...

Gjykata vendos: Holanda 10 për qind fajtore për masakrën e Srebrenicës

Një gjykatë e lartë holandeze ka mbështetur një vendim se Holanda ishte pjesërisht përgjegjëse për 350 vdekje në masakrën e Srebrenicës në Bosnje e ...

Kryetari i Gjykatës së Hagës: Mohuesit e gjenocidit duhet të ndiqen penalisht

Kryetari i Mekanizmit për Gjykatat Penale Ndërkombëtare, Carmel Agius, tha në Sarajevë se njerëzit që mohojnë gjenocidin duhet të dënohen dhe të ndiqen penalisht.

Kuvendi sot diskuton nismën për Tribunalin për gjykimin e krimeve të Serbisë

Kuvendi i Republikës se Kosovës do të mblidhet sot në një seancë të rregullt për të votuar mbi një varg masash me të cilat synohet të dë...