Postet nga: Ekspozitë

Përdhunimi si mjet lufte, ekspozitë në Nju Jork me foto nga Kosova

Në qytetin e Nju Jorkut, u hap të martën ekspozita me titull "Një grua duke qarë: Gratë dhe Lufta”, e fotoreporteres së njohur Marissa Roth, që trajton temën ...

Artistja rikrijon imazhe të jetës së të burgosurve shqiptarë të epokës komuniste

Një sërë veprash artistike të bazuara në kujtimet e ish të burgosurve në burgun e Spaçit të epokës komuniste të Shqipërisë, rikrijojnë jetën brenda burgut ...

Portretet e Skënderbeut përgjatë shekujve, ekspozohen në Prishtinë

Galeria Kombëtare ka hapur një ekspozitë me portretet e heroit shqiptar, që variojnë nga viti 1455 deri në vitin 2022 – rezultat i librit të profesorit Luan Tashi të botuar katër ...

Distanca që afroi artistin nga Bujanoci me Prishtinën

Rreth 80 kilometra ndërmjet Prishtinës dhe Bujanocit ishin motivimi që Nagip Tashi ta emëronte ekspozitën e tij të mozaikëve të gdhendur në dru, “Distanca”.

Gurë në vend të varreve të të pagjeturve nga lufta e fundit në Kosovë

‘Më i mirë ish varri se sesa mos me ditë’,  është fragmenti i një nëne i kthyer në ekspozitë që shpërfaq dhimbjen e familjarëve të 1622 të pagjeturve ...

“Vrasja e Kulturës” ekspozon torturat në objektet kulturore të ish-Jugosllavisë

Fotografi të qendrave kulturore, teatrove, kështjellave e objekte të tjera kulturore, që u përdorën për tortura e vrasje gjatë luftërave në ish-Jugosllavi, u ekspozuan të ...

Ekspozita ‘Quo Vadis’ hapet nesër në Galerinë e Fakultetit të Arteve

Nesër në mbrëmje në Galerinë e Fakultetit të Arteve të UP-së, hapet ekspozita "Quo Vadis" e krijueses Adriana Marku-Sedaj.

Dhimbja e eksodit dhe kthimit përmes fotografive të Ridvan Slivovës

Përmes 20 fotografive, fotoreporteri Ridvan Slivova shpërfaq vuajtjen e popullit shqiptar gjatë luftës së fundit në Kosovë.