Postet nga: Diplomacia

Vendnumërimi i diplomacisë defensive të Kosovës

 

Politika e jashtme e Kosovës "ka nevojë për një përditësim të softuerit"

Raportimet se Republika e Afrikës Qendrore është vendi i fundit që tërhoqi njohjen e saj ndaj shtetësisë së Kosovës kaluan me heshtje nga Qeveria e Kosovë...

Diplomacia e Kosovës nën hijen e emërimeve politike

Shërbimi i jashtëm i Kosovës ose përfaqësuesit diplomatikë të saj, konsiderohet se janë fytyra e vendit e cila përfaqësohet në botë. Prandaj, mungesa ...

Diplomacia regresive e Kosovës përballë forcimit të subjektivitetit ndërkombëtar

Kosova deri më tash ka dështuar të ndërtojë një diplomaci funksionale dhe profesionale, vlerësojnë njohës të zhvillimeve politike, por edhe përfaqësues të institucioneve të ...

 Dështimi i diplomacisë kosovare, 8 shtete pa ambasadorë

Diplomacia kosovare, përveç dështimeve për anëtarësim në organizata ndërkombëtare, po përballet edhe me mungesë të ambasadorëve në shtetet të cilat e ...

Zafir Berisha e fajëson presidentin Thaçi për dështimet në diplomaci

Deputeti i Kuvendit Zafir Berisha nga Nisma Social Demokrate, e ka fajësuar edhe presidentin Hashim Thaçi për dështimet e Kosovës në politikën e jashtme.

Kuvendi vazhdon seancën për skandalet në politikën e jashtme

Kuvendi i Kosovës pritet që sot të mbajë seancën e thirrur nga opozita lidhur me skandalet në politikën e jashtme.

Haradinaj: Shkëmbimi i studentëve, diplomacia më e mirë për Kosovën

“Diplomacia më e mirë për Kosovën është shkëmbimi i studentëve përmes programeve të profilizuara. Kjo që po e bënë Hope Kosova është për ...