Postet nga: demarkacioni me serbinë

Mustafa - kundërshtarëve të demarkacionit: Kush ju qiti fall sot s’po kërkoni që kufiri të kthehet në Çakorr e në Zhleb

Kryetari i Lidhjes Demokratike të Kosovës (LDK), Isa Mustafa në 1 vjetorin e ratifikimit të marrëveshjes së Demarkacionit me Serbinë është përkujdesur që t`i ‘zgjoj’ nga gjumi ...

Kosova dhe Serbia të ‘shtrënguara’ të përmbyllin demarkacionin e kufirit

Demarkacioni apo shënjimi i vijës kufitare ndërmjet Kosovës dhe Serbisë do të jetë një proces i domosdoshëm për të dyja vendet. Përveç si ...

Vulin propozon delimitimin e kufirit me Kosovën

I pyetur lidhur me fazën finale të bisedimeve Kosovë-Serbi, ministri serb i Mbrojtjes, Aleksandar Vulin, ka thënë se konsideron që zgjidhja e kompromisit është një delimitim i ...

Kur do ta Shënjojë Kosova Kufirin me Serbinë

Përkufizimi i kufirit me Serbinë, ashtu siç përmendet edhe në strategjinë e Komisionit Europian për Zgjerim të Ballkanit Perëndimor, është një proces që duhet të bë...

Demarkacioni me Malin e Zi si Kalë i Trojës nga Serbia

Më 25 prill 2016, profesor Enver Hasani pati publikuar një kumtesë me titullin “Caktimi i kufijve të Kosovës është kryesisht çështje e të drejtës ndërkombëtare”, ku i bë...

Ardian Gjini: Qeveria Nuk ka Kredibilitet për Demarkacionin me Serbinë

Qeveria e Kosovës ka shprehur këtë javë synimin që në kuadër të dialogut me Serbinë në Bruksel ta propozojë demarkacionin e kufirit me Serbinë si një nga ...