Illustration of travel concept - Earth and airplane

British Airways, EasyJet, Eurowings: Cilat linja ajrore evropiane po anulojnë më shumë fluturime këtë verë?

E kemi kaluar pothuajse më shumë se gjysmën e vitit, është vapë dhe të gjithë dëshirojnë një largim. Por pas një sërë anulimesh nga linja ajrore të rëndësishme, pushuesit po i numërojnë me ankth ditët deri në nisje, duke shpresuar që fluturimi i tyre të mos jetë nga ata që preken.

Industria e aviacionit është përballur me vështirësi për të vazhduar me vëllimin e madh të udhëtarëve tani që kufizimet e COVID janë në largim e sipër – kryesisht për shkak të shkurtimeve të stafit gjatë pandemisë.

Linjat ajrore kanë anuluar mijëra fluturime me disa sosh duke i njoftuar pasagjerët vetëm gjatë ditës, dhe të tjerët kanë bërë shkurtime masive në oraret e tyre të ardhshme.

British Airways u bë titull kryesor javën e kaluar pasi njoftoi se 10,300 fluturime të tjera midis gushtit dhe fundit të tetorit tani janë jashtë funksionit. Kjo kompani po kryen gjithashtu 650 fluturime më pak për pjesën e mbetur të korrikut.

Analiza e përditësuar nga kompania e të dhënave të udhëtimit Mabrian tregon se British Airëays tani e ka tejkaluar Turkish Airlines kur bëhet fjalë për anulimin e përqindjes më të lartë të fluturimeve në gjysmën e parë të korrikut.

Por ende nuk është rishikuesi më i madh i orarit të tij. Ky nder i dyshimtë i takon kompanisë gjermane me kosto të ulët Eurowings.

 “Nuk kemi parë kurrë diçka të tillë”, thotë drejtori i shitjeve dhe marketingut Carlos Cendra në lidhje me kaosin e udhëtimeve.

Duke përdorur shifra nga grumbulluesi i të dhënave të fluturimit Cirium, analistët e Mabrian shikuan se sa fluturime ishin planifikuar të niseshin midis 1 dhe 15 korrikut që nga 14 qershori, krahasuar me të njëjtën periudhë tri javë më vonë më 5 korrik.

EasyJet gjithashtu ka anuluar një numër të konsiderueshëm fluturimesh gjatë kësaj kohe.

Por ndërkohë që numri i përgjithshëm i fluturimeve të anuluara të easyJet është 1,494, si përqindje e kapacitetit të tyre ajror, të dhënat tregojnë se kjo përfaqëson vetëm 6 për qind të fluturimeve – pak më shumë se një në 20 fluturime.

Euroëings ka raportin më të lartë të anulimeve, pothuajse dyfishi i rekordit të easyJet në 12 për qind.

Siç shpjegon Cendra, “kjo lidhet me pjesën e vendeve që Euroëings kishte planifikuar nga aeroportet që kanë më shumë probleme saturimi.

“Për shembull, Euroëings kishte pothuajse 5 për qind të fluturimeve të saj të planifikuara nga Londra [duke marrë parasysh vetëm fluturimet evropiane], ndërkohë që Lufthansa kishte vetëm 3 për qind të fluturimeve të saj nga Londra.

Turkish Airlines vjen e treta në renditje, duke ulur 7 për qind të shërbimeve të saj nga 1 në 15 korrik.

Kur Mabrian shikoi numrat e përgjithshëm për sa i përket kapacitetit të përgjithshëm të secilës linjë ajrore, përqindja e anulimeve për shumicën e kompanive ishte relativisht e ulët.

Cili shtet ka numrin më të madh të fluturimeve të anuluara?

Pushuesit nga Gjermania kanë më shumë gjasa të ndikohen nga kaosi i aeroportit, tregojnë të dhënat e Mabrian.

Midis 14 qershorit dhe 5 korrikut, 1,482 fluturime të planifikuara për gjysmën e parë të korrikut u anuluan. Kjo është gjithsej 6 për qind e të gjitha fluturimeve të jashtme nga Gjermania.

Kjo gjithashtu përfaqëson një masë të madhe 27 për qind të anulimeve totale të fluturimeve me origjinë ose destinacion në Evropë.

“Lidhja gjermane ka qenë më e ngadaltë se shumica në rikuperimin e niveleve të 2019-ës, kështu që kjo mund ta ngadalësojë më tej rimëkëmbjen,” komenton Cendra.

Mbretëria e Bashkuar renditet e dyta, me 1060 fluturime të anuluara gjatë kësaj periudhe, që barazohet me 3.2 për qind të fluturimeve të jashtme.

Në total, 5,464 fluturime brenda Evropës janë anuluar së fundmi nga 1 deri më 15 korrik. Italia, Spanja dhe Franca kishin aksionet më të larta të këtij totali. Danimarka mund të ndihet krenare vetëm duke humbur rreth 100 nga shërbimet e saj të planifikuara.

Ashtu sikurse me analizën e linjave ajrore, të dhënat nuk përfshijnë fluturimet e anuluara në minutën e fundit dhe në vend të kësaj bazohen në planifikim./Euronews

Përgatiti: Nuhi Shala