Postet nga: BIRN

Kuvendi zgjedh anëtarët e Këshillit Mbikëqyrës të Shërbimit Civil

Katër nga pesë anëtarët e përzgjedhur të Këshillit të Pavarur Mbikëqyrës të Shërbimit Civil të Kosovës nga ana e Kuvendit të ...

Mediat dhe shoqëria civile të bashkohen në luftë kundër korrupsionit

Organizata Joqeveritare “Horizonti i Ri” në bashkëpunim me gazetën “Koha javore” organizuan gjatë fundjavës në Ulqin, trajnimin “Qeverisja e mirë dhe antikorrupsioni”, në të cilin morën ...

BIRN fiton çmimin e lirisë së shtypit ‘Reporterët pa Kufij’ të Austrisë

RSF Austria të enjten i ka dhënë BIRN çmimin prestigjioz për liri të shtypit-Një sinjal për Evropën-të cilin drejtoresha rajonale e BIRN, Marija Ristiq, e pë...

Komuna e Vushtrrisë me zbatueshmëri të ulët të rekomandimeve

Prokurimi ka dalë të jetë fusha më problematike në Komunën e Vushtrrisë. Në katër vitet e fundit Komuna e Vushtrrisë ka marrë 19 rekomandime për adresim të shkeljeve ...

Pas rekomandimit të BIRN-it, 20 kandidatë eliminohen nga gara për borde të ndërmarrjeve

Zyra e Kryeministrit i ka eliminuar nga gara të gjithë kandidatët që kanë qenë në politikë në 36 muajt e fundit dhe që bien kundërshtim me kërkesën ...

Gjykatat e Kosovës rrisin numrin e aktgjykimeve të publikuara gjatë muajit gusht

Gjatë muajit gusht të vitit 2020, Gjykatat e Kosovës kanë publikuar gjithsej 1,440  aktgjykime, çka përbën një ngritje të numrit krahasuar me muajin paraprak, kur ishin publikuar 1,391  aktgjykime.

Si ndikoi pandemia në të hyrat dhe shpenzimet e Dragashit?

Rrjeti Ballkanik për Gazetari Hulumtuese  ka organizuar sot diskutimin për ndikimin e pandemisë në të hyrat dhe shpenzimet komunale të Dragashit.

KALLXO.com në listën e Departamentit të Shtetit si burim për ta raportuar korrupsionin në Kosovë

Departamenti  Amerikan i Shtetit e ka listuar Rrjetin Ballkanik për Gazetari Hulumtuese (BIRN), me drejtoreshën Jeta Xharra si njërin prej burimeve ku mund të raportohet korrupsioni në ...