Postet nga: BIRN Kosova

Sa u zbatuan masat për COVID-19 në shkolla në muajin dhjetor?

Gjysmëvjetori i parë i vitit shkollor 2020/21 përfundoi me shumë sfida për mësimdhënësit, nxënësit dhe prindërit.

Ndahen çmimet gazetareske për hulumtimet më të mira në fushën e shpenzimeve publike

Juria profesionale i ka bërë publike vlerësimet për gazetarët në kuadër të thirrjes për tri hulumtimet më të mira në fushën e shpenzimeve ...

BIRN Kosova shpall tender për prodhimin e dokumentarit për zhvillimin e qëndrueshëm në Kosovë

BIRN Kosova, në kuadër të projektit të financuar nga Bashkimi Evropian “Europeanization of Kosovo’s Environmental Agenda”, shpall tender për prodhimin e një dokumentari deri në 60 minuta pë...

Sa aktgjykime u publikuan nga Gjykatat e Kosovës në muajin shtator?

Gjatë muajit shtator të vitit 2020, Gjykatat e Kosovës kanë publikuar gjithsej 1,530  aktgjykime, çka përbën një ngritje të numrit krahasuar me muajin paraprak, kur ishin publikuar 1,440  aktgjykime.

Gjykatat e Kosovës vazhdojnë publikimin e aktgjykimeve edhe gjatë muajit korrik 2020

Gjatë muajit korrik të vitit 2020, gjykatat e Kosovës kanë publikuar gjithsej 1,391  aktgjykime, çka përbën një rënie të numrit krahasuar me muajin paraprak, kur ishin publikuar 1,630  aktgjykime.

Qendra Europiane e Lirisë së Shtypit dhe Mediave i del në mbrojtje BIRN-it në lidhje me padinë e PDK-së

Qendra Europiane e Lirisë së Shtypit dhe Mediave (ECPMF) i ka dalë në mbrojtje Rrjetit Ballkanik të Gazetarisë Hulumtuese (BIRN) dhe gazetares Jeta Xharra, e cila ka bërë një ...

BIRN Kosova shpall garën për tri storiet më të mira në efiçiencë të energjisë, mjedis dhe ndryshime klimatike

BIRN Kosova shpall garën për storiet me të mira në fushën e efiçiencës së energjisë, mjedisit, ndryshimeve klimatike dhe ndikimit të mjedisit në shëndet ...

Drejtori i Thesarit: Borxhi publik i Kosovës nuk është më keq nga rajoni

Borxhi publik i Kosovës, qëndron mirë krahas me shtetet e rajonit. Në katër vitet e fundit është dyfishuar ndërsa është rritur edhe borxhi i jashtëm ...