Postet nga: Bashkimi Evropian

Emisari i BE-së për dialogun Kosovë-Serbi pritet të emërohet pas 7 tetorit

Vendimi për të emëruar një të dërguar të posaçëm të Bashkimit Evropian për dialogun për normalizimin e marrëdhënieve midis Kosovës dhe ...

BE-ja përshëndet Kuvendin e Kosovës për ratifikimin e marrëveshjes financiare

Zyra e Bashkimit Evropian në Kosovë ka përshëndetur vendimin e legjislaturës së gjashtë të Kuvendit të Kosovës për ratifikim të Marrëveshjes Financiare, IPA 2018 (Instrumenti ...

OJQ-të në vitin 2018  përfituan 22.7 milionë euro nga institucionet e Kosovës

Institucionet e vendit gjatë vitit 2018 kanë ndarë 22.7 milionë euro për Organizatat Joqeveritare (OJQ), kështu u tha sot në publikimin e publikimi  e Raportit të mbështetjes financiare publike.

Cilësia në arsim, ende në fazën e ecjes ‘këmba-dorazi’

Komisioni Evropian, të mërkurën (29 maj) publikoi Raportin e Progresit për vitin 2019, për vendet që synojnë integrimin në Bashkimin Evropian.

Vendet e Ballkanit në faza të ndryshme të integrimit në BE

Caku i orientimit të vendeve të Ballkanit Perëndimor është anëtarësimi në Bashkimin Evropian, por vendet e këtij rajoni nuk kanë bërë hapa të njëjtë ...

Pacolli kërkon nga BE-ja që ta 'disiplinoj' Serbinë pas incidentit të djeshëm në Samitin Digjital në Beograd

Në Samitin e dytë Digjital, të mbajtur në Beograd të Serbisë, dje është nënshkruar marrëveshja për heqjen e çmimeve të shërbimit të “Roaming”-ut ndërmjet ...

Paralamenti Evropian voton kundër ndërrimit të orës nga viti 2021

Deputetët në Parlamentin Evropian votuan kundër praktikës së ndërrimit të orës në pranverë dhe në vjeshtë nga viti 2021.

Rusia do të kundërpërgjigjet ndaj sanksioneve të reja të BE-së

Ministria e Jashtme ruse ka njoftuar se Moska do të kundërpërgjigjet ndaj sanksioneve të reja të Bashkimit Evropian, ka raportuar sot agjencia e lajmeve ruse, Interfax.