Postet nga: Bashkimi Evropian

Koordinatori i dialogut pa strategji

Të enjten në Bruksel pritet që të mbahet takimi në nivel të ekspertëve mes Kosovës dhe Serbisë, pas atij të nivelit të lartë Hoti – Vuçiq të mbajtur ...

Mishi i rosës nga Kosova do të eksportohet në vendet e Bashkimit Europian

Prodhuesit e ushqimit, përkatësisht produkteve shtazore në Kosovë, tash e tutje do të mund të zgjerojnë tregun e shitjes së tyre edhe në vendet e Bashkimit Evropian.

Tri pyetje, tri përgjigje të Tim Judah rreth dialogut Kosovë - Serbi

Përpjekje serioze janë duke u bërë nga BE-ja për të filluar dialogun Kosovë-Serbi, që ka ngecur që nga viti 2018. Shumë takime janë caktuar mes Kryeministrit të ...

Kosova pret "dorën" gjermane në Bashkimin Evropian për liberalizimin e vizave

Nga 1 korriku, Gjermania mori drejtimin gjashtëmujor të Presidencës së Këshillit të Bashkimit Evropian, në kohën kur vendet po përballen me gjendjen dhe pasojat e pandemisë ...

Europa do të lejojë vizitorë nga 14 shtete 'të sigurta'

Bashkimi Europian ka emëruar 14 vende, qytetarët e të cilëve mendohen të jenë të sigurt për tu lënë brenda nga data 1 korrik, përkundër pandemisë. ...

Serbia gati të sakrifikojë antarësimin në BE si shkak i marrëveshjes për Kosovën

Presidenti i Serbisë Aleksandër Vuçiq tha të enjten se ai do ta refuzonte antarësimin në Bashkimin Europian nëse Beogradi nuk merr koncesione në këmbim pë...

BE: Çdo marrëveshje ndërmjet Kosovës dhe Serbisë duhet të kalojë përmes dialogut të Brukselit

Bashkimi Evropian (BE) ka porositur Prishtinën dhe Beogradin që çdo marrëveshje, në kontekstin e dialogut për normalizimin e marrëdhënieve, duhet të kalojë përmes një ...

Bashkimi Evropian propozon paketë të ndihmës prej 750 miliardë eurosh

Komisioni Evropian propozoi të mërkurën një fond masiv prej 750 miliardë eurosh, për t’iu ndihmuar vendeve të BE-së që t’i tejkalojnë pasojat ekonomike, të shkaktuara nga ...