Postet nga: Banka Botërore

Banka Botërore financim prej 50.6 milionë euro, përkrah reformat për fuqizimin e financave publike dhe rritjes së qëndrueshme në Kosovë

Bordi i Drejtorëve Ekzekutiv të Bankës Botërore ka miratuar sot Financimin e Politikave Zhvillimore (FPZH) për Financa Publike dhe Rritje të Qëndrueshme, që do të ...

Paralajmërohet pezullimi i Rusisë në FMN dhe Bankë Botërore

Bashkimi Evropian do të vendosë një pako të re të sanksioneve ndaj Rusisë si përgjigje ndaj pushtimit të Ukrainës.

Qeveria e Kosovës merr mbështetje për rritjen e mundësive për banimin e përballueshëm

Një projekt i ri këshillimor i Korporatës Ndërkombëtare Financiare (IFC),  është bërë pjesë e Grupit të Bankës Botërore, për të mbështetur ...

Qeveria ka ndarë 3 milionë euro për projektin e efiçiencë së energjisë në shkolla e shtëpi të shëndetit

Ministria e Ekonomisë do të transferojë një milion euro për mbështetje të Fondit Kosovar për Efiçiencë të Energjisë për përmirësim të masave të ...

Nënshkruhet marrëveshja prej 47 milionë euro me Bankën Botërore për reformimin e skemës sociale

Ministria e Financave ka nënshkruar një marrëveshje që ka për synim reformimin dhe zgjerimin e skemës së asistencës sociale në vlerë 47 milionë euro.

Banka Botërore: Kosova po përjeton një rimëkëmbje shumë më të fortë se sa pritshmëritë

Një Raport i Rregullt Ekonomik për Ballkanin Perëndimor nga Banka Botërore, thotë se Kosova po përjeton një rimëkëmbje shumë më të fortë se sa ...

Burimi: https://pixabay.com/

Ekonomia e Kosovës po rimëkëmbet shpejt e me rreziqe, 7.1% rritja për sivjet

Ekonomia e Kosovës po rimëkëmbet me shpejtësi, por rreziqet për perspektivë mbeten të larta ndërsa vendi vazhdon të përballet me pandeminë.

BQK mirëpret vlerësimin e Bankës Botërore

Banka Qendrore e Republikës së Kosovës mirëpriti raportin e fundit të Bankës Botërore “Konkurrenca dhe rimëkëmbja pas COVID-19”. Banka Botërore vlerëson ...