Postet nga: Banka Botërore

Banka Botërore: Rindërtimi i ekonomisë së Ukrainës pritet të kushtojë mbi 400 miliardë dollarë

Sekretari amerikan i shtetit, Antony Blinken, ka deklaruar se Kina po vëzhgon "me shumë kujdes" për të parë se si Uashingtoni dhe bota reagojnë ndaj pushtimit rus të ...

Banka Botërore: Ukrainës i duhen 411 miliardë dollarë për rindërtim

Banka Botërore ka thënë se Ukrainës do t’i duhen 411 miliardë dollarë për rindërtim të shtetit.

Parashikimi i Bankës Botërore për rritjen ekonomike të Kosovës dhe vendeve të rajonit

Banka Botërore në një raport të gjatë për ekonominë globale të publikuar më 10 janar, ka parashikuar që Kosova do të ketë rritjen më të madhe ekonomike në rajon ...

Fondet për izolim ndërtesash, u tentua të devijohen 1 milion euro

Eksperti i energjisë termike, Admir Shala, ka thënë se shumë projekte të subvencionimit të energjisë apo kalim në atë që ka të bëjë me burime të ripërtë...

Banka Botërore: Ndihma ndaj secilit për fatura të energjisë kushton shtrenjtë

Banka Botërore ka paralajmëruar se qeverive u kushton shumë shtrenjtë që t’i ndihmojnë secilit, për shkak të rritjes së faturave të energjisë.

Banka Botërore paralajmëron rrezikun e recesionit për shkak të luftës në Ukrainë

Sipas Bankës Botërore, vendet më pak të zhvilluara në Evropë dhe Azinë Lindore përballen me një "recesion të madh"  pasi lufta e Ukrainës i ka goditur ...

Banka Botërore: Me reforma kyçe, Kosova mund ta përshpejtojë rritjen ekonomike

Duke shtuar ritmin e reformave kyçe, Kosova mund ta përshpejtojë rritjen ekonmomike dhe brenda njëzet viteve të ardhshme të arrijë standardet aktuale të jetesës së vendeve ...

Qeveria: Zyrtarët e Bankës Botërore thanë të mos preken mjetet e Trustit Pensional

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti është takuar sot me zëvendëspresidenten e Bankës Botërore për Evropën dhe Azinë Qendrore, Anna Bjerd dhe përfaqë...