Postet nga: Antarësimi në BE

Rruga e përshpejtuar e Moldavisë dhe Ukrainës drejt BE-së shënon zbehjen e ndikimit të Rusisë

Gazeta prestigjioze The Guardian ka dalë me një shkrim përmes të cilit flet për taktikat ekonomike dhe kërcënimet e Rusisë për të ndikuar në vendet ...

Rama kërkon nga BE-ja më shumë përkrahje për shtetet aspiruese

Kryeministri i Shqipërisë Edi Rama në forumin e Bledit në Slloveni ka deklaruar se Bashkimi Evropian duhet të jep me tepër përkrahje për shtetet aspiruese.

Suedia thotë se nuk mund t'i përmbushë kërkesat e Turqisë për aplikimin në NATO

Suedia beson se Turqia do ta miratojë aplikimin e saj për t'u bashkuar me aleancën ushtarake të NATO-s, por nuk do t’i përmbushë të gjitha kushtet ...

Reuters: Me pak kundërshtime, Kosova do të aplikojë këtë javë për anëtarësim në BE

Kosova do të aplikojë për anëtarësim në Bashkimin Evropian këtë javë, sipas kryeministrit Albin Kurti, një proces që pritet të zgjasë me vite, nëse jo ...

Shtatë pikat e propozimit francez për zgjidhjen e kontestit mes Shkupit dhe Sofjes

Pas protestave dhe tri ditë debat në Kuvendin e Maqedonisë së Veriut, deputetët miratuan të shtunën, më 16 korrik, propozimin francez për hapjen e rrugës për ...

Zelensky: Anëtarësimi i Ukrainës në BE, “përgjigje e fuqishme” ndaj pushtimit rus

Presidenti ukrainas, Volodymyr Zelensky, i ka bërë thirrje Bashkimit Evropian që t’i ofrojë Ukrainës anëtarësim në këtë bllok, meqë sipas tij, ky veprim do ...

Për herë të parë, shumica e serbëve janë kundër anëtarësimit në BE

Për herë të parë në dy dekada, numri i serbëve që janë kundër anëtarësimit në Bashkimin Evropian është më i lartë se ata që janë ...