Postet nga: Agnesa Haxhiu

Haxhiu: Seancat e dështuara nga mungesa e kuorumit, kishin mbi 90 deputetë të nënshkruar

Agnesa Haxhiu monitoruese e punës së Kuvendit nga Instituti Demokratik i Kosovës KDI, ka bërë me dije të dhënat e monitorimit të punës së Kuvendit ...

KDI: Nga 23 seanca, deputetët munguan 414 herë

Instituti Demokratik i Kosovës, KDI ka vlerësuar se sesioni pranveror i Kuvendit të Kosovës është karakterizuar me një ritëm të ngadaltë të punës në proces ...

Bashkëpunimi vështirë i arritshëm mes shumicës parlamentare dhe opozitës

Partitë opozitare parlamentare në Kosovë nuk po arrijnë që të kenë një koordinim me shumicën parlamentare - Lëvizjen Vetëvendosje (LVV), për të çuar përpara nismat ...

Agnesa Haxhiu nga KDI: Legjislatura e shtatë, më jetëshkurtëra në historinë e parlamentarizmit

Pas vendimit të Gjykatës Kushtetuese që rrëzoi Qeverinë e Kosovës dhe kërkoi shkuarjen në zgjedhje të jashtëzakonshme parlamentare, shumë shpejt pritet që të shpërndahet ...

Kuvendi në sesionin aktual miratoi vetëm një rezolutë, shumë projektligje mbeten në procedurë

Mungesa e kuorumit për vendimmarrje po karakterizon punën e Kuvendit të Kosovës edhe gjatë këtij sesioni vjeshtor.

"Këmbët" e shpejta të virusit dhe vendnumërimi i deputetëve

Ndonëse kanë kaluar gati katër muaj që prej shfaqjes së pandemisë COVID-19 në Kosovë, ende nuk është arritur të miratohet një ligj që rregullon situatën e krijuar.

Shumica e re parlamentare zhbllokon nismat ligjore që i kishte bllokuar përreth dy muaj

Pas gati dy muaj bllokim, Kryesia e Kuvendit të Kosovës në mbledhjen e së hënës procedoi disa nisma ligjore e projektligje që priten të shqyrtohen në seancë...

Dobësitë e legjislaturës së gjashtë të Kuvendit të Kosovës

Legjislatura e gjashtë e Kuvendit të Kosovës është karakterizuar kryesisht me mungesë kuorumi në vendimmarrje, gjë që ka bërë që një numër i konsiderueshëm i projektligjeve, ...