array(1) {
 [0]=>
 array(2) {
  ["archive_color"]=>
  string(7) "#AE1919"
  ["menu_attr"]=>
  string(38) "https://kallxo.com/kulture/trashegimi/"
 }
}

Dyshime për vjedhjen në Kalanë e Novobërdës, institucionet në kërkim të ‘hajdutit’ që dërgoi artefaktet në Serbi

Institucione kosovare janë vënë në kërkim të “hajdutit” që mori dhe dërgoi në Serbi artefakte të gjetura gjatë restaurimit të Kalasë së Novobërdës, në 2015 dhe 2016.

Digjitalizohet Muzeu i Mitrovicës

Tani e tutje vizitat në Muzeun e Qytetit të Mitrovicës mund të bëhen edhe në mënyrë virtuale.

Më 15 prill promovohen tri libra për arsimin shqip në Zvicër

Mësimi plotësues i gjuhës shqipe në Zvicrës ka hyrë në dekadën e katër të tij.

Ministria e Kulturës ka hapur thirrje për mbështetje të projekteve kulturore

Ministria e Kulturës ka hapur thirrje për mbështetje të projekteve të organizatave joqeveritare dhe individëve nga fusha e kulturës, artit dhe të trashëgimisë kulturore.

Deklarohet kompania serbe pas dyshimeve për kontrabandim të artefakteve gjatë restaurimit të Kalasë së Novobërdës

Kompania beogradase “Koto”, që ka kryer punimet për restaurimin e Kalasë së Novobërdës, është deklaruar rreth dyshimeve për kontrabandim të artefakteve gjatë restaurimit të kalasë.

Së shpejti pritet të hapet ‘Muzeu i Burgut të Prishtinës’

Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit ka njoftuar se së shpejti pritet të hapet për publikun, Muzeu i Burgut të Prishtinës.