array(1) {
 [0]=>
 array(2) {
  ["archive_color"]=>
  string(7) "#AE1919"
  ["menu_attr"]=>
  string(38) "https://kallxo.com/kulture/trashegimi/"
 }
}

Akademia mban simpozium për zgjedhjet e 24 majit të vitit 1992  

Në Akademinë e Shkencave dhe Arteve të Kosovës është duke u mbajtur simpoziumi shkencor “Institucionalizimi i Republikës së Kosovës në zgjedhjet parlamentare dhe presidenciale të vitit 1992”.

Kosova pa përgjigje rreth kthimit të thesarit arkeologjik dhe etnologjik që mbahen në Serbi

Mbi 1,200 artefakte etnologjike dhe arkeologjike të Kosovës që nga viti 1999 mbahen në Serbi. Këto artefakte mbahen në dy muze në Beograd.

Ekspozita ‘Return us home’, si thirrje për kthimin e artefakteve që mbahen në Serbi 

Aktivitetet për shënimin e 18 majit, Ditës Ndërkombëtare të Muzeve janë mbyllur sonte me hapjen e ekspozitës, “Return us home” (Na ktheni në shtëpi), ...

Ministria e Kulturës paralajmëron debate publik për lokalitetin arkeologjik në Prizren

Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit planifikon të mbajë dy dëgjime publike me qytetarët e Prizrenit lidhur me projektin për hartimin dhe zbatimin e Planit të ...

Sot është dita e muzeve

Sot shënohet dita e muzeve. Çdo 18 maj në mbarë botën organizohet aktivitete të ndryshme me qëllim të vetëdijesimit rreth rëndësisë së muzeve në zhvillimet ...

Hapet thirrja për aplikim për edicionin e 40-të të Seminarit të Shqipes

Drejtoria e Seminarit Ndërkombëtar për Gjuhën Letërsinë dhe Kulturës Shqiptare ka hapur sot thirrjen për pjesëmarrje në edicionin e 40-të të kë...