array(1) {
 [0]=>
 array(2) {
  ["archive_color"]=>
  string(7) "#AE1919"
  ["menu_attr"]=>
  string(35) "https://kallxo.com/gjate/reportazh/"
 }
}

'Nuk është rrnesë me punu ni jetë pa u pagu'

Rrudhat në duar janë dëshmi e historisë të shumë grave në Kosovë, për të cilat kuzhina, oborri e puna në ara përgjatë gjithë jetës u janë ...

Komuna kampione në zbatim të rekomandimeve të Auditorit (VIDEO)

Niveli lokal ka shkallën më të ulët të adresimit të rekomandimeve, duke adresuar vetëm 41% nga 483 rekomandime të pranuara në raportet e Auditorit për vitin 2019.

Dyqani qindravjeçar i briskpunuesit që pret të shndërrohet në objekt të trashëgimisë kulturore

Në njërën prej pjesëve të qytetit të Pejës, që dikur ka qenë e mbushur me dyqane njëkatëshe ku ushtroheshin zeje të ndryshme, gjendet edhe ...

Ushtari në fotografi: Në kujtim të Richard Holbrooke

Një fotografi rasti në qershor të vitit 1998 e diplomatit të ndjerë amerikan i ulur pranë një luftëtari shqiptar të Kosovës shënon një pikë kthese në luftën ...

Ruajtja e identitetit ushqimor përmes prodhimit të mazës rugovase (VIDEO)

Sabrie dhe Rexhep Rexhbogajn ora 5 e mëngjesit i zë në oborrin e tyre të shtëpisë, duke nisë ditën me punën e tyre blegtorale.

Kujtime në avull: Hamamet turke të Kosovës të humbura në kohë teksa presin dorën e restaurimit

Një taksist i stresuar pyet nëpër stacionin e autobusit në Mitrovicë se ku ndodhet muzeu i qytetit. Disa taksistë dhe shoferë autobusash thonë që është shumë larg, ndë...