Paqësori i paluhatshëm, Ibrahim Rugova (1944 – 2006)

Janë bërë 13 vjet që prej vdekjes së Ibrahim Rugovës, Presidentit të parë të Kosovës, kur kjo e fundit nuk ishte ende Republikë.

Arbër Bullakaj tenton të bëhet shqiptari i parë në Parlamentin nacional të Zvicrës

Arbër Bullakaj ka jetuar deri në moshën 8 vjeçare në vendlindjen e tij në Suharekë. Dy ditë pasi Arbri i kishte mbushur 8 vjet, së bashku me nënë...

Kosovarët janë europianë të mirë ‘vetëm nëse qëndrojnë në shtëpi’

Shkrimtari prestigjioz i Kosovës Jeton Neziraj, thotë se marrja e një çmimi të lartë të BE-së - ndërsa i mohohet një vizë për në BE –thekson politikat ...

Filozofi i 'pasioneve njerëzore' dhe mbrojtjes së kauzës për Kosovën

Në vitin 2016, presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi, dekoroi si shumë të tjera figura me ‘’Urdhrin e Lirisë’’ edhe filozofin Pierre Hassner, një figurë e shquar në botën ...

Gatitu Para Gjenerales

Udhëheqësi i Njësitit të rreshtuar të Forcës së Sigurisë kujdeset që gjithçka të jetë në vijë të rregullt para se aty të parakalojë gjeneral, Ifete ...

Vojisllav Sheshel: Nacionalisti Ëndrra e të Cilit Nuk u Realizua

Vojisllav Shesheli, i lindur në Sarajevë dhe që ishte një komunist i zëshëm deri kur pranoi një ideologji nacionaliste të një “Serbie të Madhe” dhe shkoi në luftë – ...