array(1) {
 [0]=>
 array(2) {
  ["archive_color"]=>
  string(7) "#AE1919"
  ["menu_attr"]=>
  string(32) "https://kallxo.com/gjate/profil/"
 }
}

68 vite prapa grilave - historia e trishtë e 83 vjeçarit, Joseph Ligon

Në shkurtin e vitit 1953,  si 15 vjeçar atëbotë, Ligon dhe katër adoleshentë të tjerë i pinë dy shishe verë, u dehën dhe therrën me thikë tetë ...

Pse beteja e fituar në Kushtetuese, e bëri pishman Lëvizjen Vetëvendosje – Pasojat dhe efektet juridike - (III)

Jo rastësisht, Gjykata në vendimet e saj na rikujton shpesh se, normat e parapara me Kushtetutë duhet të lexohen në ndërlidhje me njëra tjetrën ngase vetë...

Kryeprokurori i ri i Mitrovicës – rastet e ndjekura nga ai dhe pasuria

Këshilli Prokurorial i Kosovës (KPK) në mbledhjen e mbajtur sot ka zgjedhur kryeprokurorët e rinj të prokurorive themelore

Kush është gjykatësi Mentor Bajraktari, i zgjedhur në Departamentin Special

Këshilli Gjyqësor i Kosovës, në një takim të mbajtur dje, ka caktuar në Gjykatën Themelore në Prishtinë - Departamentin Special, gjyqtarët: Lutfi Shala, Mentor Bajraktari, ...

Gjurmët e shkrimtarit të spiunazhit John le Carré

Bota e librave të spiunazhit dje ka përmbyllur një kapitull të vazhdimësisë, me vdekjen e shkrimtarit britanik të këtij zhanri, John le Carré.

Jesse Owens, njeriu me ngjyrë që ia prishi planet Hitlerit për Lojërat Olimpike 1936

Në vitin 1933, pak pasi e mori pushtetin si kancelar i Gjermanisë, synimet e Adolf Hitler kishin të bënin me planet e tij për t'i shëndrruar Lojërat ...