Postet nga: Zhvillimi

Prindërit që u flasin foshnjave ndihmojnë në zhvillimin e trurit të tyre në nivel qelizor

Bisedat e prindërve me foshnjat mund të ndihmojnë në formimin e strukturës së trurit të tyre në zhvillim, sipas një studimi të ri shkencor.

Punët që Intelegjenca Artificiale ende nuk do na i marr

Në mesin e shumë polemikave se punëtorët do zëvendësohen nga Intelegjenca Artificiale, ekspertët thonë se ka disa punë që kompjuteri nuk do na i marr – ...

Ballkani Perëndimor pa mundësi për gratë

Diku më shumë e diku më pak, në pesë vendet: Shqipëri, Kosovë, Mali të Zi, Serbi dhe Maqedoni të Veriut, punësimi i grave është larg standardit dhe me ...

Profesionet që do të transformohen tërësisht në 10 vitet e ardhshme

Në 10 vitet e ardhshme, për shkak të të gjitha gjërave të mira që na mundëson interneti dhe zhvillimi i teknologjisë, do të ndryshojnë vendet e punës ...

Potenciali për zhvillim të teknologjisë - LIVE

Në emisionin “Kallxo Përnime” po transmetohet debati për potencialin e Kosovës në fushën e teknologjisë.

Si t'i zhvilloni aftësitë tuaja të të menduarit kritik

Ne marrim vendime çdo ditë që ndikojnë në jetën tonë. Qoftë në një kontekst personal apo profesional, nuk mund të mohoni kurrë rëndësinë dhe domosdoshmërinë e ...

OAK: Klima e të bërit biznes në Kosovë e pafavorshme

“Klima e të bërit biznes në Kosovë nuk ka përmirësime dhe është e pafavorshme krahasuar me vendet e rajonit”. Kështu u tha në takimin e Odë...

Delawie Kërkon të Bëhet më Shumë për Biznesin e Grave

Ambasadori amerikan në Kosovë Greg Delaëie deklaroi se këtë vit Kosova është për 13 pozicione e renditur më mirë në listën e Bankës Botërore të ...