Postet nga: teknologjia

Kthimi në punë: A mund t’i bindë teknologjia punonjësit të kthehen në zyrë gjatë pandemisë COVID-19?

Fillimi i shtatorit mund të nënkuptojë vetëm një gjë: kthimin e ndjesisë së njohur në shkollë.

Kompanitë teknologjike premtojnë miliarda dollarë për sigurinë kibernetike

SHBA dhe disa kompani amerikane kanë pësuar disa sulme kibernetike, për të cilat zyrtarisht janë akuzuar hakera të lidhur me Rusinë dhe Kinën. Për të rritur ...

20 vjet më parë talebanët e ndaluan internetin, sot i përdorin rrjetet sociale në mënyrë perfekte

Talibanët shpejt e kanë përqafuar internetin si një mjet të ri të propagandës dhe për të fituar pranimin nga jashtë javët e fundit, udhëheqë...

MASHTI do t’i mbështesë me nga 1,000 euro vajzat që studiojnë shkencë, teknologji e inxhinieri

Ministria e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit (MASHTI) ka shpallur thirrje publike për mbështetje financiare prej 1,000  euro studentet vajza/gra në fushat e shkencës, teknologjisë, inxhinierisë ...

Aktorët në film flasin në gjuhë të ndryshme falë Inteligjencës Artificiale (VIDEO)

Titrat së shpejti mund të mbesin teknologji e së kaluarës, kjo pasi që një kompani po shfrytëzon inteligjencën artificiale që ua mundëson aktorëve në film ...

A do të mund të rezistonit pa përdorur pajisje teknologjike për 24 orë?

Është e vështirë të imagjinohet jeta pa celularë sot. Jeta e secilit prej nesh është i varur shumë prej pajisjeve dixhitale. 

Singapor, si përdoret teknologjia kundër problemit me mungesën e ujit?

Singapori shfrytëzon rreth 430 milionë bidonë të ujit për çdo ditë, numër ky që pritet të dyfishohet në 4 dekadat e ardhshme.

Fillojnë hetimet për kompanitë e mëdha të teknologjisë

Departamenti i Drejtësisë i SHBA-së, ka njoftuar një hetim mbi platformat kryesore online, për të shqyrtuar nëse ato janë të padrejta duke kufizuar konkurrencën.