Postet nga: Vladimir Lazareviq

Mohimi i Krimeve të Luftës Është Mekanizëm Psikologjik Mbrojtjeje

Ministri serb i mbrojtjes Aleksandar Vulin shkaktoi një polemikë më herët këtë muaj duke lavdëruar kriminelin e liruar të luftës Vladimir Lazareviç, ish-shefi i shtabit të ...

I Dënuari për Krime Lufte në Kosovë, Pedagog në Akademinë Ushtarake Serbe

Ministri i mbrojtjes i Serbisë tha se ish-oficeri i Ushtrisë Jugosllave Vladimir Lazareviç, i cili kreu dënimin për krime lufte në Kosovës dhe tani do të japë ...

Ministri Serb Riathekson Vlerësimin për Kriminelët e Liruar të Luftës

Ministri serb i Mbrojtjes, Aleksandar Vulin, kundërshtoi kritikat nga ambasadori i ShBA-së në Beograd, Kyle Scott, i cili tha se përkrahja e Vulinit për kriminelët e ...

Si u Bënë Heronj të Serbisë Kriminelët e Luftës?

"Askujt s’do t’i vijë kurrë turp nga këta njerëz,” deklaroi ministri serb i Mbrojtjes, Aleksandar Vulin, këtë fundjavë në një tubim të ish-ushtarëve të ...

Masakra e Suharekës Kujtohet në Beograd

Rreth 30 aktivistë të udhëhequr nga Iniciativa e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut (YIHR), me seli në Beograd, dhe lëvizja “Iniciativa ime”, u mblodhën në ...

Eurodeputetët Kritikojë Pritjen e Kriminelit të Luftës nga Serbia

Rezoluta mbi Serbinë miratuar nga ligjvënësit në Parlamentin Evropian të enjten i bëri thirrje Beogradit të kufizojë “gjestet si mirëpritja publike e kthimit të individëve ...

Prokurori i Hagës Kritikon Mikpritjen e Ministrave Serbë për Kriminelin e Luftës

Kryeprokurori i Gjykatës së Hagës, Serge Brammertz, kritikoi Serbinë për mikpritjen prej heroi që i bëri ish-gjeneralit të Ushtrisë Jugosllave, i cili u lirua pasi kreu ...

Pritja e Kriminelit të Luftës, Mesazh i Keq për Viktimat dhe Pajtimin

Pritja prej heroi që iu bë nga qeveritarët dhe klerikët fetarë serbë ish- oficerit të Ushtrisë Jugosllave Vladimir Lazereviq i dënuar për krime luftë në Kosovë ...