Postet nga: uta ibrahimi

Uta Ibrahimi nisë fushatën “14 Majat e Himalajeve”

Alpinistja e parë shqiptare që ngjiti majën më të lartë të tokës, Everest 8848, Uta Ibrahimi do të nisë fushatën “14 Majat e Himalajeve” me një konferencë për ...

Kazma e Uta Ibrahimit në Muzeun e Gjilanit

Uta Ibrahimi i ka dhuruar muzeut të Gjilanit kazmën me të cilën u ngjit në majën më të lartë të Botës në Everest.

Uta Ibrahimi i Shton edhe 8,160 Metra në ‘Lartësinë’ e Saj

Alpinistja kosovare Uta Ibrahimi, ka pushtuar sot majën Manasolus në Nepal, të tetën në botë për nga lartësia prej 8,160 metrash.

Rruga dhe Sfidat e Uta Ibrahimit Deri në Maje të Botës

Emisioni ‘Jeta në Kosovë’, sjell për herë të parë rrëfimin e detajuar të Flutura Ibrahimit, e njohur si Uta.

Uta Ibrahimi ‘Zbret’ në Prishtinë

Uta Ibrahimi ka mbërritur në mbrëmje në Aeroportin e Prishtinës e pritur nga shumë njerëz që brohorisnin emrin e saj.

Uta Ibrahimi në Kulmin e Botës

Mbërritjen e  saj në Everest e ka bërë publike kryetari i shoqatës së alpinistëve “Dajti Alpino Turistike”, Xhimi Begeja.

Alpinistja Kosovare që Sfidon Stereotipet Gjinore

Kur alpinistja Uta (Flutura) Ibrahimi filloi të hidhte hapat e parë në sportet e natyrës, pyetja më e shpeshtë që i drejtonin shokët e malit ishte: “A të ...