Postet nga: ushqimet

​Ushqimet që ju ndihmojnë të dukeni më të rinj

Plakja është një pjesë e jetës dhe nuk mund të shmanget. Gjithsesi, ushqimet qe ju konsumoni ndihmojnë që këtë fazë të jetës ta kaloni sa më shë...

Ushqimet që mund t`ua shkaktojnë migrenën

Përbërjet kimike në disa ushqime ngushtojnë enët e gjakut, gjë që na bën të ndiejmë më shumë dhimbje.

Ushqimet që duhen shmangur nga të sëmurët me diabet

Kontrollimi i peshës është e rëndësishme kur jeni me diabet. Nëse jeni obeze (mbipeshë), duke humbur disa kg, qoftë edhe vetëm 4-5 kg, mund të ...

AVUK nuk sheh kimikate në pemë e perime

Shqetësimet e ngritura në opinion se pemët e perimet në Kosovë kanë vlerë dhjetëfish më të lartë të kimikateve (nitrate) se vlera e lejuar kanë ndjellë frikë ...

Ushqimet që eliminojnë parazitët e zorrëve

Parazitët e zorrëve, ose siç njihen në gjuhën popullore krimbat e barkut, janë një infeksion shumë i shpeshtë që mund të paraqiten te çdokush. Krimbat janë parazitë ...

Ushqimet e shëndetshme për Mëlçinë

Mëlçia është organi qendror i metabolizmit dhe gjendra më e madhe e trupit tonë që lidhet me aparatin tretës.

Çka duhet të marrim me vete në plazh

Raserida Çepele farmaciste, këshillon që çdo person që niset në pushime të ketë me vete gjërat që nevojiten në rast se mund të ketë vije te ndonjë problem ...

Ushqimet që duhet të konsumohen rregullisht

Këto janë disa nga ushqimet, të cilat duhet konsumuar rregullisht për shkak të veprimit pozitiv që kanë në gjithë organizmin.