Postet nga: gazi

BE jep shenja drejt vendosjes së çmimit tavan për importet e gazit

Bashkimi Evropian ‘është i gatshëm të diskutojë’ çmimin tavan në importet e gazit, për të shmangur rritjen e madhe të çmimeve të energjisë, ka thënë shefja e ...

Gazprom rikthen eksportet e gazit në Itali

Gjiganti rus i energjisë, Gazprom, ka thënë të mërkurën se do të rikthejë eksportet e gazit përmes Austrisë, kryesisht në Itali.

Agjencia për Energji këshillon BE-në që të ruajë gazin

Agjencia Ndërkombëtare e Energjisë ka këshilluar Bashkimin Evropian që të planifikojë kursime në përdorim të gazit, për të shmangur magazinat e zbrazëta dhe problemet ...

Zbulohet rrjedhja e katërt e gazit nga tubacionet në Detin Baltik

Garda bregdetare e Suedisë ka identifikuar rrjedhjen e katërt të gazit në Detin Baltik, ka thënë një zyrtar i këtij shteti më 29 shtator.

BE: Rrjedhjet në tubacionet ruse, akte të qëllimshme

Bashkimi Evropian beson se rrjedhjet në dy tubacionet nënujore të gazit rus që ndodhën gjatë kësaj jave, “nuk janë rastësi”, por ka tregues se janë “akte ...

Rrjedhje të gazit në tubacionet ruse nën Baltik

Suedia dhe Danimarka po hetojnë rrjedhje në dy gazsjellës rusë që kalojnë nën Detin Baltik dhe kompania që operon këto tubacione tha se këto rrjedhje janë “...

Gjermani: Rritja e çmimit të gazit shton frikën nga dimri i ftohtë

Çmimet e gazit janë rritur në Gjermani jashtëzakonisht shumë. Por ka dallime të mëdha varësisht nga ofruesi. Pse dhe çfarë mund të bëjë politika?

Macron: Franca, Gjermania do të sigurojnë njëra-tjetrën me gaz dhe energji elektrike

Franca do të dërgojë gaz në Gjermani nëse do te jetë e nevojshme, ndërkohë që Gjermania është e gatshme t’i sigurojë këtij vendi energji elektrike, ...