Postet nga: nxenesit

‘Pasqyrimi i sistemit të arsimit në Kosovë’

Përmes një videoje të shkurtër, nxënësit tregojnë se cilat janë kërkesat e tyre sa i përket sistemit të arsimit në Kosovë dhe cilat janë ...

Merret vendimi, java e ardhshme pushim për nxënësit

Ministrja e Arsimit dhe Shkencës, Arbërie Nagavci ka fuqizuar sot vendimin që të mbahet pushimi pranveror për nxënësit e arsimit parauniversitar.

Profesorët e UP-së të revoltuar me MASh-in, bojkotuan mësimin në Gjimnazin Matematikor (video)

Nxënësit e Gjimnazit të Specializuar Matematikor në Prishtinë, prej më shumë se 1 muaj nuk i kanë mbajtur mësimet në lëndën e matematikës.

Nuk nisi në të gjitha shkollat perioda e dytë e mësimit në Kosovë

Perioda e dytë e vitit shkollor 2020/21 ka filluar sot. Mësimi po zhvillohet sipas tre skenarëve për zhvillimin e mësimit në kohë pandemie.

Rritet numri i nxënësve në shkolla fillore, zvogëlohet në shkolla të mesme

Ministria e Arsimit dhe Shkencës ka publikuar të dhënat statistikore për vitin shkollor 2020/21 në Arsimin Parauniversitar.

Pandemia në shkollat e Kosovës

Mësimi për vitin shkollor 2020/21 për shkak të pandemisë COVID-19 ka filluar në dy faza, e para më 14 shtator dhe e dyta më 21 shtator.

Pesë shkolla në Vushtrri u mbyllën, mësimi mbahet në distancë

Nga fillimi i vitit shkollor më 14 shtator deri më 30 tetor në shkollat fillore dhe të mesme në Komunën e Vushtrrisë nga 198 mësimdhënësit e testuar për ...

Rastet me COVID-19 në shkollat e Prishtinës

Që nga fillimi i vitit të ri shkollor në Komunën e Prishtinës me COVID-19 janë infektuar mbi 45 mësimdhënës dhe mbi 85 nxënës.