Postet nga: krpp

Dështuan në testim, 10 zyrtarë përgjegjës të prokurimit s’mund ta bartin më këtë pozitë

Të paktën 10 zyrtarë përgjegjës të prokurimit e 4 ushtrues detyre, zyrtarë përgjegjës të prokurimit e kanë humbur të drejtën të barin këtë post. Shkak ...

Nga 101 zyrtarë të prokurimit, 84 ‘ngelin’ në testin e avancimit

Një test me shkrim i mbajtur në nëntor të vitit të kaluar tregoi se nga 101 zyrtarë të prokurimit në vend, vetëm 17 kanë kaluar atë me sukses.

Tenderi 7 milionësh për pastrim të objektit bllokohet në OSHP, SHSKUK nënshkruan kontratë rreth 500 mijë euro me procedurë të negociuar

Shërbimi Spitalor Klinik dhe Universitar i Kosovës (SHSKUK) ka nënshkruar kontratë në vlerë rreth gjysmë-milioni euro për pastrimin e brendshëm të objekteve të QKUK-së ...

Cilat institucione kanë nënshkruar më së shumti kontrata njëburimore nga viti 2019 deri në vitin 2023?

Institucionet që kanë lidhur më së shumti kontrata njëburimore apo të negociuara gjatë viteve 2019-2023 janë, Komuna e Prishtinës, KEK-u, Komuna e Gjakovës, Komuna e Ferizajt dhe ...

Komuna e Shtimes eliminon 8 kompani nga gara për tenderin për asfaltim

Komuna e Shtimes i ka eliminuar nga gara 8 kompani dhe ia ka dhënë kontratën kompanisë së vetme të përgjegjshme që kishte mbetur në garë në një tender ...

Rritja e transparencës së institucioneve përmes përdorimit të modulit për menaxhim të kontratave

Një ndër arsyet pse qytetarët e Kosovës vazhdojnë të marrin shërbime, punë e produkte të cilësisë jo të mirë përmes procedurave të prokurimit është ...

Monitorimi i tenderëve në e-prokurim nga asamblistët për rritje të transparencës

Institucionet ndërkombëtare tash e disa vite kanë investuar në avancimin e transparencës në prokurim, digjitalizimin e saj, por edhe në rritjen e monitorimit të tenderëve që ...

Demokraci Plus: Paqartësitë në ligj u mundësojnë kompanive të marrin tenderë edhe pse janë në listë të zezë

Paqartësia e gjuhës së përdorur në nenin 99 të Ligjit të Prokurimit Publik në lidhje me vendosjen e kompanive në Listën e Zezë është konsideruar problematike në ...