Postet nga: Konventa e Stambollit

Erdogan mbron vendimin për tërheqje nga Konventa e Stambollit

Presidenti i Turqisë, Recep Tayyip Erdogan, e mbrojti vendimin e vendit të tij për t’u tërhequr nga Konventa e Stambollit - një traktat ndërkombëtar pë...

HRW bën thirrje për zbatimin e Konventës së Stambollit

Organizata ndërkombëtare për të drejtat e njeriut, Human Rights Watch (HRW) u bëri thirrje vendeve anëtare të Këshillit të Evropës që të forcojnë ...

Kurti: Parandalimi dhe luftimi i dhunës në familje, prioritet i qeverisë

Kryeministri i Kosovës Albin Kurti, tha se parandalimin dhe luftimin e dhunës në familje, dhunës ndaj grave dhe dhunës në baza gjinore e kanë përcaktuar ...

Biden i zhgënjyer me tërheqjen e Turqisë nga Konventa e Stambollit

Presidenti i Shteteve të Bashkuara, Joe Biden, ka thënë se është i “zhgënjyer thellë” me vendimin e Turqisë, për tërheqje nga pakti kundër dhunës ...

Konventa e Stambollit përfshihet në Kushtetutën e Kosovës

Deputetët e Kuvendit të Kosovës miratuan të premten, me shumicë votash, një amandament në Kushtetutën e Republikës së Kosovës, në bazë të të cilit Konventa ...

Vjosa Osmani: Konventa e Stambollit përcakton metoda për çrrënjosjen e dhunës ndaj grave

Kuvendi i Kosovës në pikë të rendit të ditës e ka Propozim-amendamentin Kushtetues nr. 26.