Postet nga: Institucioni i Avokatit te Popullit

Kushtetuesja vendos që qytetarët të kompensohen për rrymën e paguar për komunat veriore

Gjykata Kushtetuese më 11.03.2024 ka publikuar aktgjykimin në rastin e parashtruar nga Zyra e Rregullatorit për Energji, në të cilin u kërkua që të bëhet vlerësimi i ...

Shteti paguan – LIVE

Në edicionin e sontëm të “Kallxo Përnime” po transmetohet emisioni “Shteti paguan”.

Avokati i Popullit ka pranuar mbi 50 ankesa kundër Ligjit të ri të pagave

Për Ligji i ri Pagave ka pakënaqësi në sektorin publik. Në Institucionin e Avokatit të Popullit thonë se kanë pranuar ankesa të shumta. Këtë e ka ...

Ndërtesa e Institucionit të Avokatit të Popullit ndriçohet për Ditën Botërore të Mjedisit

Ndërtesa ku gjendet selia e Institucionit të Avokatit të Popullit sonte është ndriçuar me dritë të gjelbër.

Ndriçohet ndërtesa e Avokatit të Popullit për nder të Ditës Ndërkombëtare kundër Homofobisë

Ndërtesa e Institucionit të Avokatit të Popullit në Prishtinë është ndriçuar për nder të Ditës Ndërkombëtare kundër Homofobisë, Transfobisë dhe Bifobisë.

"T’i mbrojmë fëmijët nga duhanpirja aktive dhe pasive"

Duhanpirja aktive dhe pasive e rrisin rrezikun për shumë sëmundje te njerëzit e veçanërisht te fëmijët. Sipas profesionistëve të fushës duhanpirja ...

Avokati i Popullit: Administrata Tatimore e Kosovës diskriminoi dy zyrtarë të lartë të saj

Institucioni i Avokatit të Popullit ka konstatuar se Administrata Tatimore e Kosovës (ATK) ka bërë diskriminim ndaj dy zyrtarëve të lartë të saj, Hamdi Hoxhës dhe ...

Avokati i Popullit me raport për rastin e shefit të hetimeve në Pejë në lidhje me ankesën ndaj IPK

Institucioni i Avokatit të Popullit e ka pranuar ankesën e shefit të sektorit te Hetimeve në Policinë e Pejës, Agron Hasanajt, parashtruar kundër Inspektoratit Policor të Kosovë...