Postet nga: gazi

Rrjedhje të gazit në tubacionet ruse nën Baltik

Suedia dhe Danimarka po hetojnë rrjedhje në dy gazsjellës rusë që kalojnë nën Detin Baltik dhe kompania që operon këto tubacione tha se këto rrjedhje janë “...

Gjermani: Rritja e çmimit të gazit shton frikën nga dimri i ftohtë

Çmimet e gazit janë rritur në Gjermani jashtëzakonisht shumë. Por ka dallime të mëdha varësisht nga ofruesi. Pse dhe çfarë mund të bëjë politika?

Macron: Franca, Gjermania do të sigurojnë njëra-tjetrën me gaz dhe energji elektrike

Franca do të dërgojë gaz në Gjermani nëse do te jetë e nevojshme, ndërkohë që Gjermania është e gatshme t’i sigurojë këtij vendi energji elektrike, ...

Gazsjellësi Nord Stream 1 mbetet i mbyllur për Evropën

Kompania ruse e energjisë Gazprom njoftoi se gazsjellësi Nord Stream 1 nuk do të rifillojë sipas planit, të shtunën, duke përmendur dëmtimin e turbinës. Drejtori i ...

Rusia ndalon gazin përmes gazsjellësit Rrjedha Veriore 1

Rusia ka ndalur furnizimet me gaz për në Evropë më 31 gusht, derisa janë rritur shqetësimet se Moska po zvogëlon dërgesat e gazit për t’iu ...

BE-ja do përballet me dimër të tmerrshëm në mungesë të gazit

Ministri i Energjisë i Belgjikës i ka paralajmëruar se vendet e BE-së do të përballen me pesë deri në 10 dimra të tmerrshëm nëse nuk bë...

Nord Stream: Tubacioni kryesor rus rifillon pompimin e gazit në Evropë

Rusia e ka rifilluar furnizimin me gaz në Evropë përmes tubacionit të saj më të madh, Nord Stream 1, pas një ndërprerjeje 10-ditore për shkaqe të  mirëmbajtjes.

Komisioni Evropian: BE-ja duhet ta reduktojë përdorimin e gazit me 15 për qind këtë dimër

Komisioni Evropian u bëri thirrje vendeve anëtare të mërkurën që ta reduktojnë përdorimin e tyre të gazit me 15 për qind, nga 1 gushti i kë...