Postet nga: emri i maqedonisë

Aleksandër, Roboti: Lufta në Twitter për Shpirtin e Maqedonisë

Nga 'përdoruesit fantazmë' te 'botët cyborg', një hulumtim i BIRN tregon se si nacionalistët në Maqedoninë e Veriut, Greqi dhe më tutje po lëshojnë ushtritë ...

Bashkimi Europian duhet të mësojë nga marrëveshja për emrin e Maqedonisë

Progresi drejt përfundimit të mosmarrëveshjes midis Maqedonisë dhe Greqisë është fryt i vetë maqedonasve dhe Shteteve të Bashkuara dhe shumë më pak i BE-së, e cila megjithatë duket ...

Greqia miratoi emrin e ri të Maqedonisë

Pas shumë ditëve të një debate të ashpër, Parlamenti i Greqisë miratoi sot marrëveshjen për emrin e Maqedonisë.

Debat i 'nxehtë' në Parlamentin grek

Seanca për ratifikimin e Marrëveshjes së Prespës, në Parlamentin grek, filloi me debat të “nxehtë” dhe në atmosferë të tensionuar.

Liderët botërorë përgëzojnë Shkupin për emrin Maqedonia e Veriut

Kryeministrin Zoran Zaev dhe qytetarët e Maqedonisë në përgjithësi, i kanë uruar personalite të larta ndërkombëtare lidhur me vendimin e Kuvendit të Maqedonisë për ...

Maqedonia miratoi ndryshimet kushtetuese

Kuvendi i Republikës së Maqedonisë ka votuar ndryshimet kushtetuese. Pro ndryshimeve kanë votuar 81 deputetë, me këtë emri i ri i Maqedonisë, do të jetë Republika e Maqedonisë së ...

Tsipras: Dështimi i marrëveshjes për emrin e Maqedonisë, rrezik nga ‘Shqipëria e Madhe’

Kryeministri grek Alexis Tsipras në një intervistë për mediat vendase ka deklaruar se dështimi i Marrëveshjes së Prespës dhe një shpërbërje e Maqedonisë, rrezikon ...

Zaev dhe Tsipras do të nominohen për Çmimin Nobel

Lideri i Maqedonisë dhe ai i Greqisë, Zoran Zaev dhe Alexis Tsipras, do të nominohen për Çmimin Nobel për Paqe për përpjekjet e tyre për ...