Postet nga: dhunimet

Nis të ekranizohet romani ‘Kësulëkuqja, përrallë për të rritur’ i Ag Apollonit

Një fragment nga roman “Kësulëkuqja, përrallë për të rritur” i Ag Apollonit është në proces të ekranizimit.

Fëmijët e lindur nga dhuna, viktima të harruara të luftës

Njëzet e shtatë marsi i vitit 2002 e gjeti Teutën të rrethuar nga drurë në një mal diku në Skenderaj - rreth 50 kilometra larg Prishtinës. Me një thikë ...

Qeveria miraton projektligjin për ndryshimin e Kodit Penal, lista e të dënuarve për dhunim do të jetë publike

Qeveria e ka miratuar sot Projektligjin për ndryshimin dhe plotësimin e Kodit Penal të Kosovës.

Dëshmia e avokates: 86-vjeçari e la shtatzënë 13-vjeçaren

Saranda Keqekolla, ish-Mbrojtëse e Viktimave, ka thënë se nëse një vajzë shkon te psikologu i shkollës dhe flet për rast abuzimi apo dhunimi, rrezikon t'i ...

Paragjykimet e shoqërisë, ndëshkim i dytë për gratë dhe vajzat e përdhunuara 

Patriarkalizmi, mungesa e llogaridhënies dhe paragjykimet janë disa prej arsyeve që i bën të mbijetuarat të druajnë të denoncojnë përdhunuesit.

RRGK dhe strehimoret i reagojnë KGJK-së e KPK-së për punën e organizatave joqeveritare

Rrjeti i Grave të Kosovës (RRGK) dhe të gjitha strehimoret e Kosovës kanë reaguar ndaj Këshillit Gjyqësor të Kosovës (KGJK) dhe Këshilli Prokurorial të ...

Debat - Krimet Seksuale

Sonte në emisionin “Kallxo Përnime” do të diskutohet për mos-dënimin e krimeve seksuale nga gjykatat e Kosovës.

Monodrama ‘Vetëharrimi’ shfaqet sot dhe nesër në teatrin ‘Dodona’

Monodrama “Vetëharrimi”,  me tekst të Besim Rexhajt dhe regji të Fadil Hysajt, shfaqet sot premierë në Teatrin e Qytetit në Prishtinë, “Dodona”.