Postet nga: biznesi

Ish presidenti Trump shfaqet në gjykatë për mashtrime me biznesin e tij 

Ish-presidenti amerikan Donald Trump u paraqit vullnetarisht në një gjykatë të Nju Jorkut për t'u përballur me akuzat për mashtrim që mund t'i kushtojnë atij kontrollin e ...

The Economist: Librat më të mirë të vitit 2021

Gazeta prestigjioze "The Economist" ka listuar librat më të mirë të vitit 2021 nga politika, ekonomia, biznesi, kultura, historia, dhe tema të tjera.

Studimi - Egoja e tepërt ju dëmton në biznesin tuaj

Egoja e shëndetshme është shumë e rëndësishme në ecurinë e një biznesi dhe në të pasurit sukses. Është pikërisht ajo e cila ju jep vetëbesimin ...

Për tre muaj Kosovës ju shtuan mbi 2 mijë e 600 biznese

Në tremujorin e dytë të këtij viti u regjistruan mbi 2 mijë e 600 biznese, pjesa më e madhe tregti dhe riparime.

Tregtia, biznesi më fitimprurës në Kosovë

Sektori privat në Kosovë nga afaristë dhe ekspertë të ndryshëm vazhdimisht është vlerësuar i vështirë për të operuar për shkak të sfidave të shumta dhe ...

DASh për Kosovën: Zbatimi i dobët i ligjit, korrupsioni sfidon zhvillimin ekonomik

Departamenti Amerikan i Shtetit në raportin e fundit për Klimën e të bërit Biznes në botë, ka theksuar se  Kosova, pavarësisht se është një nga vendet ...

Kriza e biznesit të vogël, një në katër të vetëpunësuar falimentuan

Numri i shqiptarëve të vetëpunësuar me sigurime shoqërore ra në mënyrë dramatike gjatë vitit 2018, duke reflektuar një krizë të gjerë mes biznesit të vogël, ...

Kolegjit “Biznesi” i refuzohet akreditimi në dy programe

Në fazën e parë të vlerësimit, Kolegji 'Biznesi' arriti të riakreditoi tri programe, në tri kampuse të ndryshme.