Postet nga: Agjencia e Statistikave

Shtyrja e afatit për regjistrimin e popullsisë, ASK jep detaje

Agjencia e Statistikave së Kosovës (ASK) ka bërë të ditur se tashmë regjistrimi i popullsisë është shtyrë deri më 24.052024, duke dhënë detaje mbi Planin e veprimit.

Për tre muaj Kosovës ju shtuan mbi 2 mijë e 600 biznese

Në tremujorin e dytë të këtij viti u regjistruan mbi 2 mijë e 600 biznese, pjesa më e madhe tregti dhe riparime.

Sivjet u regjistruan mbi 2 mijë e 500 biznese

Interesimi për të hapur një biznes që për aktivitet ekonomik ka tregtinë vazhdon të dominojë ndër bizneset e hapura këtë vit.

Mbi 70 për qind e banesave përdorën drurin për ngrohje

Sipas Agjencisë së Statistikave shumica e kosovarëve u ngrohën me dru në vitin 2015.

Kosova rriti eksportet e zvogëloi importet me vendet e BE-së

Eksportet e Kosovës me shtetet anëtare të Bashkimit Europian kanë shënuar rritje në muajin mars në krahasim me të njëjtin muaj të vitit të kaluar.

Zbutje e lehtë e deficitit tregtar të Kosovës në muajin mars

Deficiti tregtar i Kosovës ka shënuar një rënie të lehtë në muajin mars të këtij viti në krahasim me të njëjtin muaj të vitit 2017.

Çmimet Vazhdojnë t’i ‘Kërcënojnë’ Shportat e Konsumatorit

Çmimet konsumit shënuan rritje në muajin mars. Kjo rritje ishte më e lartë se në krahasim me muajin paraprak ashtu edhe me muajin e njëjtë të vitit 2017. Çmimet ...

Rritet Çmimi i Bukës, Kafes, Pemëve e Duhanit

Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK) ka publikuar “Indeksin e Harmonizuar të Çmimeve të Konsumit” (IHÇK) për muajin janar të vitit 2018, sipas së cilit indeksi i të...