Postet nga: Biznes

Biznesmeni Austriak Hetohet për Ryshfetin e Dhënë në Shqipëri

Prokurorët në Austri dyshojnë se Dietmar Aluta-Oltyan, figura më e fuqishme në kompaninë austriake të falimentuar Alpine Bau, u përfshi në një proces që korruptoi një zyrtar shqiptar ...

Axos-Rreziku Qindra Milionësh

Kosova rrezikon t’i humbë 180 deri në 500 milionë euro, apo 10 deri në 29 për qind të buxhetit vjetor në rast se Gjykata e Arbitrazhit në Washington i jep të drejtë ...

Posta Mbyll Pikën e Frekuentuar nga Studentët

Pika e njohur postare në Mensën e Studentëve ka nisur mbylljen sot në mengjes. Materialet dhe inventari janë duke u larguar nga aty.

‘Tenderi Familjar’ Fut në Konflikt Mitrovicën me KRPP-në

Komuna e Mitrovicës mori vërejtje nga Komisioni Rregullativ i Prokurimit Publik dy ditë pas publikimit të artikullit “Tender Sekret për Babanë”, nga Gazeta Jeta në ...

Shqiptarët, të Korruptuar por dhe “Gënjeshtarë”?

Renditjet e Kosovës dhe Shqipërisë në një sërë vrojtimesh ndërkombëtare si vendet me nivelin më të lartë të korrupsionit (të perceptuar) në Ballkan, mbështeten ...

Tender Sekret për Babanë

Besnik Beka, 27 vjeçar, ende pa i bërë dy muaj në krye të Drejtorisë së Prokurimit në Mitrovicë u përfshi në një tender të dyshimtë.

BE-ja Dyshon në Nismën e Qeverisë Mustafa për Investimet

Projektligji për Investime Strategjike i Republikës së Kosovës akoma pa u miratuar në Kuvendin e Kosovës ka ngjallur mjaft kritika për nga përmbajtja e ...

Deputeti Mustafa Arsyeton Eliminimin e Tenderëve Publikë

Nisma e rrezikshme e Qeverisë Mustafa për të miratuar një ligj që eviton konkurrencën në shfrytëzimin e aseteve publike si dhe shpronëson dhunshëm pronën ...