Postet nga: banka qendrore

Aksionarët e ‘Monego’ kërkojnë rihapjen e degëve

Aksionarët e institucionit jo bankare “Monego”, kërkojnë nga Administratori i BQK-së që t’i rihapë degët e saj në mënyrë që të mos shkurtohen vendet punë...

Guvernatori: Rritja ekonomike prej 4% nuk e zbut papunësinë

Me një fokus më të madh në sektorin ekonomik, Kosova mund të arrijë një rritje ekonomike prej 6 deri në 7 për qind, e cila brenda një periudhe të shkurtër ...

BQK i heq licencën kompanisë së sigurimeve “INSIG”

Banka Qendrore e Kosovës (BQK) ka marrë vendim për revokimin e licencës së kësaj kompanie, përkundër mbështetjes së BQK-së që t’i sanoj ...

Sirenë alarmi në Bankën Qendrore, reagon Policia

Policia e Kosovës është vënë në lëvizje sot pasdite kur një sirenë alarmi ka krisur në ndërtesën e Bankës Qendrore të Kosovës (BQK).

A po përfitojnë kundërligjshëm institucionet mikrofinanciare?

Institucionet mikrofinanciare (IMF) në Kosovë janë të regjistruara si Organizata joqeveritare (OJQ). Sipas Ligjit për OJQ-të, ato kanë mision bamirës. Por, jo rrallë dyshohet në këtë mision, ...

BQK: Rritja ekonomike për vitin 2019 pritet të jetë 4.2%

Banka Qendrore e Kosovës (BQK) në një konferencë përmbyllëse të fundvitit tha se pritet rritja ekonomike prej 4.2 përqind  vitin e ardhshëm.

Drejtori i OEAK, i shqetësuar me grabitjet e bankave në Kosovë

Oda Ekonomike Amerikane në Kosovë (OEAK) organizoi tryezë diskutimi me guvernatorin e BQK-së, Fehmi Mehmeti, drejtorin e OEAK, Arian Zeka dhe disa biznesmenë kosovarë lidhur me ndikimin e sektorit bankar ...

Policia e Kosovës konfirmon arrestimin e zyrtarit të Bankës Qendrore

KALLXO.com ka raportuar para rreth një ore për arrestimin e Agron Ramadanit, Shef i Divizionit për Rishqyrtim dhe Ankesa në Bankën Qendrore të Kosovës.