array(1) {
 [0]=>
 array(2) {
  ["archive_color"]=>
  string(7) "#AE1919"
  ["menu_attr"]=>
  string(36) "https://kallxo.com/gjate/interviste/"
 }
}

Gjermania kërkon nga politikanët e Kosovës përqendrim në luftën kundër COVID-19, jo në përçarje

Ambasadori i Gjermanisë në Prishtinë, Christian Heldt, tha se politikanët e Kosovës duhet të marrin përgjegjësinë për rrëzimin e qeverisë gjatë epidemisë së coronavirusit ...

26 vjet nga uzurpimi dhe dhuna policore serbe ndaj punëtorëve të Institutit Albanologjik

Më 8 mars 1994 forca të shumta të policisë dhe paramilitarë serbë kishin hyrë me dhunë në Institutin Albanologjik të Prishtinës.

Gjuhëtari Berisha: Mungojnë rezultatet në studimin e gjuhës shqipe

Gjuhësia shqiptare nuk ka bërë sa duhet për të avancuar studimin e gjuhës shqipe në raport me zhvillimet e përgjithshme që po përjeton shoqë...

Kraja: S’është hera e parë që Shqipëria, në momente kritike, e margjinalizon Kosovën

Zhvillimet që po kalon vendi nuk kalojnë pa prekur edhe vëmendjen e Akademisë së Shkencave dhe Arteve të Kosovës.

VIDEO: Drejtori i Aviacionit flet për ‘marrëveshjen’ ajrore mes Kosovës dhe Serbisë

Dy ditë më herët qytetarët e Kosovës u njoftuan se është arritur një marrëveshje në Berlin për hapjen e korridorit ajror mes Kosovës dhe ...

Studiuesi Krasniqi: Elementet kulturore bazën e krijimit e kanë në fenomenet natyrore

Studiuesi Shemsi Krasniqi, profesor i Departamentit të Sociologjisë në Fakultetin Filozofik të UP-së, për vite me radhë merret me studimin e trashëgimisë natyrore dhe ndikimin e saj në ...