Postet nga: të pagjeturit

Libri për të pagjeturit nxjerr në pah kujtime tragjike

Një libër i ri, “Të jetosh me kujtimet e të pagjeturve”, tregon realitetin traumatik të kërkimit të gjatë nga ana e familjeve për njerëzit e tyre ...

Malishevë, kthehen në vendlindje eshtrat e të zhdukurit para 27 vitesh në Bosnje

27 vjet pas zhdukjes në Bosnjë më në fund janë gjetur eshtrat e Rifat Berishës nga Gurbardhi i Malishevës.

Dita Ndërkombëtare e të Zhdukurve: Kërkimi i të pagjeturve në Kosovë

Nesrete Kumnova nuk do të dorëzohet së kërkuari për djalin e saj të vetëm, Albionin.

Promovohet libri me rrëfimet e familjarëve të personave të zhdukur në Kosovë

Rrëfime tronditëse të familjarëve të personave të zhdukur gjatë luftës së Kosovës janë prezantuar të premten, në Ditën Ndërkombëtare të Personave të ...

Nesër promovohet libri ‘Të jetosh më kujtimet e të pagjeturve’

Promovohet nesër në Prishtinë libri “Të jetosh më kujtimet e të pagjeturve", në tri gjuhë: shqip, serbisht dhe anglisht, i botuar nga Forumi ZFD, Integra, QBPZH, BMZ, RBF dhe ...

Kumnova: Në vend se të arrestohen kriminelët, arrestohen nënat që nuk i dinë eshtrat e më të dashurve të tyre

Kryetarja e Shoqatës “Thirrjet e nënave” nga Gjakova, Nysrete Kumnova, në takimin gjithëpërfshirës për Lansimin e Tribunalit Ndërkombëtarë për krimet e ...

Qerkinaj: Të dënohet shteti serb dhe jo vetëm individët për krimet që u kryen ndaj nesh

Bajram Qerkinaj, përfaqësues i Shoqatës së të Pagjeturve në takimin gjithëpërfshirës për Lansimin e Tribunalit Ndërkombëtarë për krimet e Serbisë ...

Tahiri: Vuçiqi i angazhuar për të mohuar dhe fshehur krimet e Millosheviqit

Ministri i Drejtësisë, Abelard Tahiri në Ditën për Personat e Zhdukur, ka kërkuar edhe njëherë nga shteti i Serbisë që të hap arkivat e veta ...