Postet nga: referendumi në maqedoni

Rasti i Maqedonisë krijon dilema për Serbinë në rast referendumi për Kosovën

Pragu i referendumit “50 për qind-plus-një”, që ekziston në shumicën e vendeve ish-komuniste, mund të jetë “një litar rreth qafës” për çdo referendum të mundshëm në ...

Maqedonia nis procedurën për ndryshimin e emrit të vendit

Ende pa siguruar shumicën e nevojshme për ndryshime të tilla në parlament, qeveria e Maqedonisë ka nisur procedurën ligjore për miratimin e marrëveshjes historike të ...

VMRO: Zaevi të heqë dorë nga Marrëveshja për emrin, pastaj zgjedhjet

Partia opozitare, VMRO-DPMNE ka kushtëzuar mbajtjen e zgjedhjeve të parakohshme parlamentare, me heqjen dorë të kryeministrit të Maqedonisë, Zoran Zaev nga Marrëveshja me Greqinë për ndryshimin e ...

Vota e shqiptarëve nuk ishte vendimtare në pjesëmarrjen e ulët në referendumin e Maqedonisë

Shqiptarët në Maqedoni dolën në referendumin e së dielës në numër të ngjashëm me zgjedhjet lokale të vitit të kaluar, sipas të dhënave të ...

Tusk dhe Stoltenberg: Maqedonia të shfrytëzojë mundësinë historike

Në referendumin në Maqedoni, shumica dërrmuese e atyre që votuan, e mbështeti rrugën transatlantike dhe europiane të Maqedonisë dhe tani u mbetet politikanëve në Shkup të ...

Maqedoni, këto janë rezultatet zyrtare të referendumit

Komisioni Shtetëror i Zgjedhjeve raportin e rezultateve të referendumit do t’ia dorëzojë Kuvendit, i cili pyeti qytetarët se a janë për anëtarësim në ...

Nuk kalohet pragu në referendumin e Maqedonisë

Në referendumin e së dielës në Maqedoni, sipas të dhënave paraprake të Komisionit Shtetëror të Zgjedhjeve, në votime kanë dalë 36.11 për qind e trupit të pë...

Nga 80% e votave të numëruara: “Pro” 91.2 %, “kundër” 5.86 %

Rezultatet preliminare të publikuara nga Komisioni Shtetëror Zgjedhor (KSHZ), tregojnë se nga 80 për qind e vendvotimeve të numëruara deri më tash, “pro” kanë votuar 91.2 për qind ...