Postet nga: Mali i Zi

Shkrimtari Polemik Pretendon se Nikola Tesla Ishte Malazez

Një libër i titulluar “Nikola Tesla e deklaroi veten malazez”, i publikuar në Malin e Zi, i ka shtuar zjarr mosmarrëveshjes së hershme mbi identitetin kombëtar të ...

Mustafa i Uron Zgjedhjen Kryeministër Markoviqit

Mustafa në urim për Kryeministrin malazez Dushko Markoviq,  i dëshiroi edhe Qeverisë së Malit të Zi suksese në realizimin e objektivave dhe synimeve të saj shtetërore, thuhet ...

Veseli i Dërgon Letër Malit të Zi për Demarkacionin

Zyra e kryetarit të Kuvendit të Kosovës, Kadri Veseli, u ka dërguar një letër institucioneve më të larta shtetërore të Malit të Zi, përmes të ...

Vuçiq e Pranon Përfshirjen e Serbëve në Tentim-Puç në Mal të Zi

Ai u shpreh se besonte që shtetasit serbë planifikonin aktivitete ilegale në territorin e Malit të Zi, me ndihmën e një shteti të tretë, të cilit nuk ia pë...

Paradoksi i Mbështetjes së Perëndimit për 'Kumbarin' e Malit të Zi

Të dielën e shkuar, Milo Gjukanoviq fitoi zgjedhjet e tij të nënta parlamentare dhe konsolidoi reputacionin si i mbijetuari më i fundit jo vetëm i Ballkanit, por ...

Beteja e Vështirë e Gjukanoviqit

Edhe një orë e gjysmë ka mbetur deri te momenti kur do të kuptohet nëse Partia Demokratike e Socialistëve (DPS), e Milo Gjukanoviqit, do të fitojë votat e ...

Serbët Ankohen për Diskriminim Gjuhësor në Mal të Zi

“Nuk e di se çfarë kuptimi ka që pas 70 vjetësh Ministria e Arsimit t’i detyrojë njerëzit të përdorin alfabetin latin dhe të heqë alfabetin cirilik nga ...

Fushatë për t’ia Marrë Karaxhiqit Çmimin Letrar

Një grup aktivistësh të udhëhequr nga shkrimtari malazez Ibrahim Cikiç, një ish i burgosur politik boshnjak, ka nisur një peticion për të revokuar një çmim letrar që ...