Postet nga: komisioni i venecias

Mali i Zi i drejtohet Komisionit të Venecias për Ligjin e Presidentit

Presidenti i Malit të Zi, Milo Gjukanoviq, kërkoi nga Komisioni i Venecias të nxjerrë një opinion urgjent për ndryshimin e Ligjit për Presidentin e Malit të Zi, ...

Ambasadori i SHBA-së flet për Vetingun dhe Kodin Civil

Ambasadori i Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Kosovë, Jeff Hovenier ka thënë se u ka ardhur mirë që qeveria e Kosovës kërkoi mendim të komisionit ...

KPK shpreh qëndrimet e saj për opinionet e Komisionit të Venecias mbi Vettingun

Këshilli Prokurorial i Kosovës (KPK), njofton se ka analizuar me kujdes Opinionin e Venecias për Koncept-Dokumentin e Ministrisë së Drejtësisë për “Vetting-un” në sistemin gjyqë...

Fillon takimi i Konjufcës me Komisionin e Venecias për Vetting

Kryetari i Kuvendit Glauk Konjufca ka pritur në takim Komisionin e Venecias për Vetting.

Konjufca takohet me përfaqësues të Komisionit të Venecias

Kryetari i Kuvendit të Kosovës, Glauk Konjufca ka pritur sot në takim përfaqësues nga Komisioni i Venecias.

Komisioni i Venecias jep rekomandime shtesë për Ligjin për Këshillin Prokurorial

Në dhjetor të vitit 2021, Komisioni i Venecias, me kërkesë të ministres së Drejtësisë së Kosovës, Albulena Haxhiut, miratoi opinionin për projekt-amandamentet e ligjit për Kë...

Ministrja e Drejtësisë flet për mendimin e Komisonit të Venecias për Këshillin Prokurorial

Ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu, ka thënë se ndryshimet në sistemin prokurorial kanë ngjallur shumë debat.

Komisioni i Venecias: Zgjedhja e anëtarëve të KPK-së nga Kuvendi nuk është në kundërshtim me standardet evropiane

Komisioni i Venecias ka publikuar opinionin ligjor lidhur me propozim-ndryshimet që po planifikohen të bëhen në Projektligjin për ndryshim-plotësimin e Ligjit për Këshillin Prokurorial të ...