Postet nga: lista e barnave esenciale

Vitia: Përmes listës së barnave esenciale synojmë të përmbushim nevojat e qytetarëve me kosto sa më të ulët

Ministri i Shëndetësisë Arben Vitia ka njoftuar se janë ndarë 60 milionë euro për listën e barnave esenciale për vitin 2023.

Diskutimi publik për listën e barnave esenciale, ankesa për ndikim të kompanive farmaceutike

Drafti aktual i listës së re të barnave esenciale u diskutua sot në një tryezë për diskutim publik, ku morën pjesë Ministria e Shëndetësisë, Kryetari ...

Lista e re e barnave esenciale brenda ditës miratohet dhe shfuqizohet - DOKUMENT

Lista e re esenciale e barnave dhe materialit shpenzues u miratua e më pas u shfuqizua gjatë ditës së djeshme. Arsyetimi i shfuqizimit janë 'lëshimet teknike'.

Komunat nuk e dinë se kur do të furnizohen me produkte të listës esenciale, mungesat janë evidente tash e gjashtë muaj

Gjatë ditës së djeshme, Asociacioni i Komunave të Kosovës, ka njoftuar se kanë marrë njoftim nga Ministria e Shëndetësisë se komunat do të furnizohen me barna ...

Pacientët në QKUK ende po blejnë barna

Pacientët e Qendrës Klinike Universitare të Kosovës, ende vazhdojnë të shpenzojnë para nga xhepat e tyre për barna të listës esenciale dhe materialit shpenzues.

Në Radiologji mungon kontrasti, pacientët detyrohen ta blejnë

Klinika e Radiologjisë në Qendrën Klinike Universitare të Kosovës është duke u përballur me mungesë të një preparati të nevojshëm edhe pse kontrata për blerë...

Pompat e insulinës për diabet nuk janë në listën esenciale të barnave

Rreth 12 mijë persona në Kosovë, besohet se vuajnë nga sëmundja e sheqerit apo diabeti. Këto nuk janë të dhëna zyrtare, por parashikime që japin profesionistët shë...