Postet nga: Këshilli i Evropës

“E presim me padurim”, ambasadori i të Drejtave të Njeriut beson që Kosova do të anëtarësohet në Këshill të Europës

Ambasadori i Holandës për të Drejtat e Njeriut, Wim Geerts, beson që nga shpallja e Pavarësisë në vitin 2008, Kosova ka bërë shumë përparime në fushë...

Dy sfidat kryesore të Kosovës për anëtarësim në Këshillin e Evropës

Për më pak se tre muaj bëhen plot dy vjet qëkur zëvendëskryeministrja Donika Gërvalla- Schwarz ka dorëzuar aplikimin për anëtarësim ...

Ekspertët: Kuadri ligjor i Kosovës përputhet me standardet e KiE-së, por shqetësime rreth zbatimit

Ekspertë të pavarur të Këshillit të Evropës thonë se legjislacioni i Kosovës u përshtatet standardeve të Këshillit të Evropës për sundimin e ligjit, ...

Arben Gashi në Asamblenë e Këshillit të Europës kërkon hetim ndërkombëtar për kampet e trajnimit të terroristëve në Serbi

Shefi i grupit parlamentar të Lidhjes Demokratike të Kosovës (LDK), Arben Gashi, në fjalën e tij në Strasburg, në Asamblenë Parlamentare të Këshillit të Europës, ka ...

Në Asamblenë e Këshillit të Europës, Saranda Bogujevci tregon shenjat e plagëve të shkaktuara nga plumbat e forcave serbe

Nënkryetarja e Kuvendit të Kosovës, Saranda Bogujevci, në debatin e mbajtur në Asamblenë Parlamentare të Këshillit të Europës ka rrëfyer për sulmin e forcave ...

Anëtarësimi në Këshillin e Evropës, Kurti e Gërvalla: Ndajmë vlera demokratike, tani jemi në substancën e procesit

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti dhe ministrja e Punëve të Jashtme dhe Diasporës, Donika Gërvalla, kanë marr pjesë në takimin e parë të Grupit Koordinues pë...

Qeveria miraton themelimin e Grupit Koordinues për anëtarësimin e Kosovës në Këshillin e Evropës

Kabineti Qeveritar ka miratuar propozim vendimin e Ministrisë së Punëve të Jashtme dhe Diasporës për themelimin e Grupit Koordinues për anëtarësimin e Republikës ...

VIDEO – Fjalimi i Edi Ramës në Këshillin Evropës, kërkon tërheqjen e raportit të Dick Martyt

Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama në fjalimin e tij në Këshillin e Evropës ka kërkuar nga ky institucion që ta largojnë raportin e Dick Martyt mbi ...